Mitt liv och mina tankar.

Tankar om livet naturen.

Familjen

Har följt dem ända sedan de kom i mitten på Februari. Det har varit en del kontroverser med tranorna annars har det varit lugnt. Det dröjde till den 10 april innan honan började bygga sitt bo. Det blev en respektingivande byggnad på höjden som senare doldes av växtligheten. Hanen har under hela ruvningsperioden funnits i närheten men han tar ingen del i ruvningen.

Någon gång kring den 15 maj fick jag se 6 stycken små dunbollar som följer slaviskt sina föräldrar. Det är nu hanens papparoll kommer till pass och han tar verkligen hand om de små. Svan paret lotsar ungarna runt på myren och visar dem vad de ska äta. Ibland så går de långt upp i skogen så snart har jag väl dem på tomten tranorna går där och kollat om jag har något ätbart.

Det går fort i utvecklingen redan efter en vecka så är de mer självständiga och gör små egna utsvävningar. Jag är förvånad att de efter cirka två veckor är fortfarande sex ungar. Det är en hård värd de lever i Duvhöken syns ibland räven finns också här.

Numera så har de vant sig vid att jag finns i deras närhet så de mest blänger på mig och simmar undan några meter. Det är första året som de har fått fram ungar. Däremot så blir det ingen förökning på Tranorna de går runt och glor snett på svanarna.

Nästa tillökning är Rådjuret men där har jag inte sett något än. Däremot så börjar revir bocken tuffa till sig. Ska försöka överlista honom men det blir svårare. Han är oerhört vaksam och så har han ett bra luktsinne och det går inte att överlista.

På bild nummer två så går en trana fram och mucka gräl med ett rådjur men det viker av in i skogen och vill inte va med.

Postat 2019-05-26 20:57 | Läst 3603 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera