Tankar om livet naturen.

Alaska 2016.Mitt första möte med ett Lodjur.

Kvällen efter vi hade sett uven så åkte vi ut igen i hopp om att han var kvar. Men döm om min förvåning ett Lodjur! På samma plats fick vi se honom. Han sökte nog efter vattensork liksom Uven.

Under närmare en timme följde vi Lodjuret utmed det lilla vattendraget. Han smög sakta utmed kanten stannade ibland och spanade, satte sig ner och även la sig ner. Han hade ingen brådska och tog ingen notis om att vi var där. Avståndet oss i mellan var väldigt kort ibland under tio meter.

 Mörkret kom alldeles för snabbt höga iso tal var nödvändigt för någorlunda snabba exponerings tider. Kväll övergår i natt men han är kvar och vi kämpar på med våra bilder.

Så småningom när vi nästan gett upp så försvinner han upp i skogen. Vi nästan jublar av glädje efter den magiska upplevelsen.

 I utkanterna av Anchorage är vildmarken givande och möjligheten är lika stor som i någon av all de Nationalparker som finns i delstaten att få se det vilda på nära håll. 

Inlagt 2016-08-25 21:24 | Läst 5506 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Fantastiskt fina bilder.
Magiskt. Det är få förunnat att få se några av våra få stora rovdjur. Och få lär dom fortsätta vara så länge Jägarna och LRF styr poilitiken i den här ankdammen Sverige.
Ett så vackert djur ger vackra bilder, det ser så obesvärat ut som bara en katt kan. Slående skillnad i benlängd jämfört med tamkatt. När jag var en 5-6 år hade min mormor och morfar en gråhund, som en dag kom hem helt blodig och sönderriven. Det fanns lodjur på den tiden i norra Skånes skogar. De svepte in hunden i dagstidningar, och lade den framför vedspisen. Efter några dagar förstod vi, att den skulle överleva, och den blev helt återställd.
Vilka underbart vackra bilder på ett vackert djur. Grattis till mötet
Oj oj oj... Ruskigt fina bilder!
Hälsn!
Otroligt fina bilder på den ovanliga katten! Har haft en i området som jag bara sett på långt håll men som grannen fick fotat då den smög efter rådjur.