Tankar om livet naturen.

Solen går upp över myren.

Det är lugnt och stilla i myren svanen väntar på att isen ska ge med sig. Honan har gjort iordning ett rede en bit bort. Hon har legat där en vecka nu hoppas verkligen att de kan få fram en kull ungar. För svanarna är det inga problem med föda. 

Tranorna står på ett ben och försöker vakna till. Dom tar god tid på sig innan dom sträcker på sig och ger en fanfar. Spanar lätt och vänder upp i vind. De startar alltid i motvind och landar i motvind om det är möjligt. Med några långa kliv och en fyra fem vingslag så är dom i luften.

Det är ont om föda för dem i myren men när väl värmen kommer så blir det dukat bord. Snart börjar det bubbla av grodor som leker och lägger ägg. Om ett par timmar så är de tillbaka för att vakta sin häckningsplats. Hoppas att de har gjort i ordning ett rede till nästa gång jag kommer och gärna inte för långt bort från mitt gömsle.

Bilderna är tagna den 13 april så det är snart dags för dem, om det nu blir något. Förra året så försökte dom inte att häcka. Har följt dem sedan 2012 och det är inte ovanligt att de hoppar över ett år.

Inlagt 2019-04-19 18:29 | Läst 2220 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver