Bilder, och lite text, från min fotograf-vardag

Fjärrstyrt

Var iväg på fotbollsmatchen Trollhättan-Oskarshamn i div 1 södra. Passade på att sätta en kamera bakom målet och försöka fjärrstyrs den med hjälp av Pocket Wizards FlexTT5. Egentligen är de väl mer gjorda för att styra blixtar, men funkar även att trigga kameror med. Testade det även i fredags på Ljungskile-Husqvarna men lyckades inte sätta skärpan rätt då. Idag var skärpan bra, men jag märkte att räckvidden inte var den bästa. Satt jag vid hörnflaggan med remote-kameran bakom närmsta målet funkade det kanon. Men rörde jag mig upp mot mittlinjen så räckte sändaren inte till. Missade de två första målen pga detta. Jag hade tänkt köra dessa istället för att köra med PW Plus III men lite tråkigt när räckvidden begränsar. 

3-0 i krysset av Josef Daoud

Inlagt 2014-10-20 09:18 | Läst 4732 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Några riktigt sköna bilder där!

Jag brukar köra Plus III i läget "LR" (Long Range).
Det brukar funka bra om man sitter på rätt halva av planen.

Sedan så brukar jag köra med "fast fokus".
Dvs jag ställer kameran på manuell fokus och sätter fokus på mållinjen.
Samt bländar ner till 6,3. Då brukar fokus sitta i alla bilder.

Lite exempel finns här:
http://blogg.photo-it.net/search/label/remote
Svar från lamotte 2014-10-21 16:24
Japp, som du säger, blända ner är ett måste. Första halvlek körde jag tom på bländare 8, sen blev det lite mörkare.
Ska testa en match till, och funkar det inte bra då så får det nog bli ett par plusIII.
//
Härliga bilder Sebastian. Kreativa. Har oxo provat lite med fjärrstyrning när jag fotade måsar fast det är länge sen nu. Fick lite inspiration av dina bilder:)
Svar från lamotte 2014-10-21 16:23
Ja, det är kul att testa nytt. Kan tänka mig att det skulle funka bra med måsar, då kan de ju närma sig kameran utan att skrämmas iväg.
Finfina bilder Sebastian!
Gillar målbilden du fick med från remoten. Snygg dramatisk himmel.
Det var kul att träffa dig, och få ett ansikte på ditt namn. :)
La själv upp några få bilder på min blogg, http://fotografdaniel.blogspot.se

Ha det fint.
Daniel
Svar från lamotte 2014-10-21 16:22
Snygga bilder du med!
Jag jag fick ett par bilder med remoten iaf. Kul att testa lite nya tekniker även om det inte alltid blir som man tänkt sig.
//
Jag försökte med FlexTT5 under den sportfotoworkshop jag gick i somras, men det fungerade sådär. Köpte Plus III istället. De fungerar perfekt.
Svar från lamotte 2014-10-21 16:21
Surt, jag som trodde det skulle funka bra med Flexen. Fick dock tipset att han mottagaren lite högre up så jag ska testa det i nästa match. Annars får det nog bli ett par PlusIII.
//
froderberg 2014-10-21 16:29
Du testa ordentligt innan du beställer en Plus. Man kan ställa om flexen till enklare kommunikation så den blir lite bättre för remote. På Plus III finns ett speciellt high-speed-läge för snabba kameror. Har inte satt mig in i hur det funkar, men det kanske också är en fördel.
Svar från lamotte 2014-10-22 21:57
Jo, jag ska allt testa lite till. Basic trigger mode tror jag det hette man skulle ha dem i. Jag har inga problem med att få kamerorna att köra en serie bilder utan mest att räckvidden var så kort. Jag har mailat med en hos PW och de rådde mig att testa att ha mottagarkameran lite högre upp. Jag har i princip haft den på marken innan, men ska höja stativet lite och testa om det funkar.
//