Bilder, och lite text, från min fotograf-vardag

Rengjord sensor

Igår var jag nere en sväng på Fotomässan i GBG och passade då på att lämna in kameran till Canon för rengöring. Alltid skönt med en "prickfri" kamera :)

Annars var det trevligt på mässan. Jag lyssnade på två stora föredrag, där det första med Brutus Östling lockade så mycket folk att stolarna inte täckte till. Kul att höra hans berättelse och se hans bilder. Det andra var ett föredrag med Bill Frakes som visade upp hur man kan integrera rörlig bild med stillbilder i bildspel/filmer. Han hade bla gjort en musikvideo med Backyard Babies med en D3s. Bra föredrag, men jag hade hoppats att han skulle gå lite mer på djupet, nu var det mer att han bara visade upp sina filmer och bilder och pratade lite om dem. Jag kikade även in i GPs monter och lyssnade på deras fotografer när de berättade om sina bilder.

Sen fick jag tag på två fotoböcker. Årets bild 2009 och Magnum Magnum. De hade mässpriser på mycket och flera företag var där och sålde, bla Scandinavia Photo, Japan Photo och Rajala Pro Shop. Det blev dock inget objektiv även om jag var grymt sugen på Canons 100mm macro. De hade även "mässpriser" på all mat och dryck, fast åt andra hållet. Jag fick betala 54:- för en torr liten ostmacka + en 33cl dricka. Hutlöst! Ostmackan kostade 29:- och drickan 25:-. 25:- för en dricka man kan köpa för under 10:- i de flesta affärer och förmodligen köper de in drickan för någon ynka krona. Vilket påslag!

Dammfri sensor

Inlagt 2010-04-11 10:02 | Läst 2104 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ja du verkade ju haft trevligt!
Tyvär kom jag inte dit själv.
Håller med om priserna på fikat,
de känns som rena utpressarmetoder.
Typiskt för sådana ställen
Jag gör som barnfamiljer brukar göra då de är ute,
köpa med mig en stor ekonomiflaska.

Sensorn ser ju ren och fin ut, det var ju ändå värt en hel del.
Mvh Bengt.
Svar från lamotte 2010-04-11 16:31
Ja det var värt mycket att få rent sensorn. Det var trevligt på mässan, du får se till att åka dit nästa år :)
/Sebastian
Åh, den rena censorn avvundas jag dig. Härligt att ha det. Hur rengjorde de den?
Svar från lamotte 2010-04-12 09:42
jag lämnade in den till Canon på fotomässan. De hade gratis rengöring där :)
/Sebastian