Bilder, och lite text, från min fotograf-vardag

Nya studiogrejer

I tisdags bar det iväg till IKEA för inköp av lite lite smågrejer till hemmastudion. Hittade bla två pallar (för barn) med härliga färger plus ett litet gosedjur. Tidigare köpte jag en fårfäll på Rusta och börjar nu få lite ordning på studion. I torsdags var Lindas mamma och syster här och  hjälpte till med tapetsering av sovrummet. Vi passade även på att fota Lindas systerson, Dominic, en sväng. Han var väldigt på g och det var svårt att få honom att sitta still, men några vettiga bilder blev det allt. 

Edit: Ljussättningen är en softbox från vänster och ett paraply från höger, båda snett uppifrån. På bilden med mörk bakgrund är det endast en softbox från vänster. 

De blåa konerna är egentligen benen till den andra pallen jag köpte, men Dominic gillade att leka med dom och då fick han göra det.

Inlagt 2010-02-28 21:01 | Läst 5101 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Verkligen fina bilder, kul med en möjlighet till att ta denna typ av bilder hemma. Har du lust att skriva lite vad du kör för prylar?
Svar från lamotte 2010-02-28 22:09
Tack! Utrustningsbeskrivning ser du längre ner :)
Fina bilder. Vore kul om du berättade lite om ljussättning och fotade det så vi fick se din utrustning.
Funderar på att köpa mig en "liten" hemma studio. Tips och råd mottages gärna.
Mvh
Maria
Svar från lamotte 2010-02-28 22:09
Tack! Utrustningsbeskrivning ser du längre ner :)
På bergäran alltså.
Utrustning:
- Ett paket med 2st Visico 200 blixtar (från photax.se). Inklusive stativ och en softbox o två paraplyn samt en radiosändare.
- En bakgrundshållare och en vit pappbakgrund (från photax.se).

Sen är det alltså lite smågrejer som jag köpt på mig som pallarna, fårfäll etc. Har även en ljusbrun bakgrund på väg hem (från cyberphoto.se) och det ska bli spännande att prova. Jag köpte lite färgade tyger att ha som bakgrund men det är bara den svarta som går att använda om man inte kan sträcka tyget väldigt mycket. Tyget blir väldigt lätt skrynkligt och det syns direkt på ljusare färger.
Nästa inlägg här på bloggen kommer bli om hur jag byggt upp min lilla hemmastudio, med bilder mm. Så håll utkik under morgondagen!
Härliga bilder Sebastian och vad skoj det låter med studion! Ska bli spännande att läsa vidare.
Agneta.
Hej!
Bra ljus men jag hade nog velat ha en bakgrundsbelysning på den svarta bakgrunden då grabbens hår är mörkt.Lätt att det smälter ut i bakgrunden.

Pallen den gröna var också mkt fin med den vita bakgrunden.

Då det gäller fårfäll har jag köpt metervara då de ofta kissas på dessa när man tar nakna bilder på små barn som ligger nakna på mage.

Den fårfällen du köpte på IKEA fäller ganska mkt va? De gjorde de som jag tittade på.

mvh
Morgan Larm
Svar från lamotte 2010-03-01 13:06
Hej!
Jag hade en lampa bakifrån från början, men denna bilden tog jag precis innan de skulle åka hem och hade packat ihop det mesta, men dominic var sugen på mer så jag tog lite snabba bilder med bara en lampa.

Fårfällen köpte jag på Rusta och den verkar inte fälla så mycket än iaf. Vart köper du fårfäll på metervara någonstans?
/Sebastian
Hej!
Har tittat på dina bilder i portfolion och såg att du belyste håret bakifrån så det är helt klart att du inser hur man göra. Jag arbetade på Stjärnstudio under ett års tid och räknar med att jag fotade mellan 2000 - 2500 barn det året.

Barn är svåra att fotografera, dina barnbilder är mkt bra.

Fällen som jag köper är ingen riktig fårfäll utan en fäll som ser ut som en fäll och köps i tygaffärer, dessa för att fällarna ofta fäller mkt och att de är svåra att tvätta.

mvh
Morgan Larm