Bilder, och lite text, från min fotograf-vardag

Vintergatan

Återigen ett försök att fota vår galax Vintergatan. Har svårt att få till det riktigt bra om man jämför med många andra bilder där Vintergatan framträder mycket tydligare. Någon som ha några tips? Läste att sommaren var bästa årstiden att fota Vintergatan här uppe, kanske lättare att få bättre bilder då?

Inlagt 2013-11-25 10:40 | Läst 5868 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ge dig på stackning med Deep Sky Stacker eller liknande. Finns en uppsjö av tutorials på YouTube, det här är en av dom: http://www.youtube.com/watch?v=UWWaKkCUm6c
Samma kille går sen vidare med mycket detaljerade instruktionsvideos om hur man kan efterbehandla i photoshop.
Forrest Tanaka, också på YouTube, har en del relevanta videos, t ex om hur du bäst bär dig åt vid fotograferingstillfället.

Edit: Hittade den här bland mina favoriter, mycket pedagogisk och bra för nybörjare.
http://www.youtube.com/watch?v=e0JSTF8SGi4
Svar från lamotte 2013-11-25 20:12
Tack, jag får kolla in det vid tillfälle. Det finns mycket att lära =)
Imponerande, jag tycker du lyckats bra!
Ha det gott!
ewa
Vad jag läst ska den "bästa" delen av Vintergatan inte vara fullt synlig för oss i Sverige (kan ha fel). För att se när Vintergatan ligger i bäst läge under det närmaste året kan du ta hjälp av olika appar som t.ex. Star Chart. Själv har jag nyligen tagit en den bilder från Medelhavet där det syns väldigt tydligt. Så mycket hänger på hur och vart Vintergatan ligger på himlen för att den ska framträda kraftfullt.