Bröd i stekpanna
Ett enkelt sätt att få färskt bröd i fjällstugan eller annars när man saknar ugn är att baka i stekpanna. Här är mitt recept.
2 tsk torrjäst 2 tsk brödkryddor
4 dl vetemjöl 3 dl vatten
4 dl rågsikt 2 msk olja
1 tsk salt
Gör så här:
Värm vattnet till ca 40 grader, blanda degen och jäs i 30 minuter, täck med duk. Dela degen i ca 12 delar, kavla ut och nagga. Jäs i 30 minuter. Grädda sedan på båda sidor i torr stekpanna.
Observera stativet i bakgrunden (oavsiktligt skämt). Det är viktigt vid brödbak.
Foto:min k. hustru
Inlagt 2023-03-22 08:54 |
Läst 1304 ggr. |
Permalink




Lycka till med baket.
Lycka till med baket. Berätta gärna hur det går.
I morse bakade jag. Slutresultatet blev riktigt bra, så jag är nöjd. Funderar på jäsningen, tyckte inte det hände något i första och andra jäsningen, utan det jäste först i stekpannan. Torrjäst behöver nog mer värme och kanske var inte vattnet 40 grader, jag värme i mikron som jag brukar för vanlig jäst och det är nog lite lägre temp. Får ha lite mer koll på det nästa gång
Kul! Det där med jäsning är knepigt. Det blir nog stor skillnad om rumstemperaturen är, säg 18° och inte 22°.
Hälsningar Lena
Tack Lena. Det var kul att kunna bjuda gästerna på nybakat bröd ibland.