Den perfekta bilden

är det många som tvistar om här på Fotosidan. Den finns inte!

Den perfekta bilden är den som ger fotografen glädje att fortsätta fotografera. Jag kan inte tänka mig att skicka en bild till omdöme eller tävla med en bild. Vem ska bedöma? Två olika bedömare skulle förmodligen dela två totalt olika omdömen. En första plats och en sista plats. 

Den här bilden är helt "operfekt" eftersom jag inte tänkt något enligt regelboken. (har förresten inte läst en enda fotobok.) Helt självlärd och använder de tekniker som gör att bilden blir som JAG vill ha den. Men den här förmedlar den känslan jag ville ha fram.

Frågor på det?

Åsikter om det?

Förmodligen kommer jag inte att kunna svara alla som tycker olika. Huvudsaken är ju att en själv är nöjd. Nej det finns inget som heter perfekt inom fotografin, som inom så mycket annat.

:-)

;-)

...

Inlagt 2016-01-09 18:27 | Läst 950 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Men Lola? Du har ju just sänt in en bild för omdöme?
Trevlig och stämningsfylld bild som ganska strikt följer det gyllene snittet. Den kompositionsregeln har du haft kläm på utan att alls läsa dig till det.
Annars håller jag med dig. Vem fasen skall bedöma ens egna bilder på ett rättvist sätt? Sedan är det en annan sak att det ju blir till en liten fingervisning, hur bilderna tas emot av andra som tittar på dem.
Svar från Lola Gren 2016-01-09 21:41
Hej Peter och tack för din kommentar! Det var ju skönt att starta med lite medhåll! :-) Men jag undrar. Jag har inte sänt in någon bild för omdöme! Jag har lagt en bild i bloggen utan tanke på att den ska bedömas. Det är något jag tidigare har tänkt på här på FS. Automatiskt blir den bedömd och kommenterad hur den kunde vara bättre. Det är inte min mening. Jag är öppen om någon vill kommentera bilden men det är inget jag ber om. Alltid kul att höra andras åsikter dock.
Tack ändå för dina tankar om bilden. Får väl kalla mig naturbegåvning då! :-) Ha ha!
//L
syntax 2016-01-09 22:38
Visst är du en naturbegåvning... :-) Gyllene snittet är en propotionsprincip som ligger nästan inbakad i det mänskliga sinnet. har man bara ett rimligt bildsinne, så greppar man den saken.
Svar från Lola Gren 2016-01-10 21:40
Jo, den boken har jag läst!
:-)