Steglitsar är snabba

En krumryggad hackspett hamrade 

Till sist en fråga

Vad beror det "stråiga"  (bild två) i bakgrunden på. Är det rörelseoskärpa? Bilderna är tagna utan stativ. Annorlunda oskärpa tycker jag.

...

Inlagt 2017-02-25 19:06 | Läst 953 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Det är den bokeh du får här, dom långa barren. Förändras också med bländare och skärpedjup, beroende på objektivet du använder och dess bländarlameller ges också oftast olika bokeh.
🙂
Svar från Lola Gren 2017-02-25 22:25
Jo, det förstår jag. Men strukturen känns fel!
Ok det får bero på mitt objektiv. Och kanske en darrningar på hand. 😊
Tack för din kommentar!!
Oftast ger rundade bländarlameller en tilltalande bokhe. Vet nu inte hur dina bländarlameller ser ur men om du skakar och inte har bildstabilisering så använd stativ.
🙂
Svar från Lola Gren 2017-02-26 08:15
Tack för dina tankar.
Canon EOS 80D
Canon 100-400 image stabilizer ultrasonic
+ extender EF1.4x III

Så det är en bra bit fram till barren :-)
Jag lyckas aldrig fota med stativ när det gäller snabba fåglar!
Ok teleförlängaren påverkar också skärpan, kanske den då eller att objektivet behöver kalibreras med kamerahuset. Har varit in och läst på lite om ditt objektiv och det man bla lovordar är skärpan. Läste också att många klagar på att detta objektiv har en tendens att dra till sig damm, "zoommotorn". När jag tittar på dina bilder så verkar inte skärpan hundra på någon av dom känns lite mjuka, men det kan ju vara mina ögon också. Är det ett nyuppkommet problem så testa igen och jämför också med bilder du tagit tidigare och blir då ingen förbättring så får du kanske lämna in kamera objektiv för kontroll. Men kolla allt först, har du tex nyligen uppdaterat drivrutiner kamerahus osv. Finns där någon mjukvaruuppatering för objektivet. Kamerainställningar kanske. Satt objektivet ordentligt i sin bajonett till kamerahuset? Men som du säger så kanske det är så enkelt att du darrade på hand.
Lycka till
🙂
Svar från Lola Gren 2017-02-26 20:31
Tack så jättemycket för alla dina tankar och tips. Även om det är ett relativt nytt kamerahus och även objektivet så ska jag nog kolla upp det . Är lite besviken på att skärpan inte är som jag önskar.
(Vissa av de "mjuka" bilderna har dock redigerats lite)
Tack för din tid som du lagt ner på min fråga!
Önskar dig en fin vecka
Lola