Att det mesta handlar om att se ljuset i tillvaron. Ett blogg av Dan Wiklund Linköping

Putsat och klart.

Jag måste erkänna att vädret spelar in för att komma iväg med kameran. Man hör ju att man ska ut i alla väder för att hitta de lite ovanliga bilderna. Bankhuset i Galma LinköpingMen jag är lite bekväm och vill helst inte frysa eller bli blöt. Därför väntar jag in våren och dom ljuvliga vår dagarna innan jag knallar ut.

Men tyvärr så missar man dom fina dagarna vissa år p.g.a. jobb och massa måsten+ lite lathet. Nu i år ska jag ta mej i kragen och komma iväg för jag vet hur bra jag mår och hur glad o frisk man känner sig efter en vårdag med vacker väder.  Hittar man sedan en bra plats är allt toppen.

I Linköping så har vi en plats som vi kallar "Gamla Linköping" där man har flyttat ihop gamla hus från olika delar av Linköping. För att hålla liv i området bor det folk i lägenheterna med krav att försöka bevara det gamla. 

Det är ett populärt bostadsområde och turistmål för att det är lungt och gemytligt. Vissa hus har visningar och där man kan se hur det var förr i världen. t.ex. i skolan, apoteket, brandkåren. bokbindare mm.

Det finns även en underbar planteringsträdgård som har ett talrikt antal växter som ej är så vanliga. Där man kan gå omkring och njuta. Naturligvis finns det små butiker och handelsbod där man kan handla mycket egen tillverkade föremål.Gata i Gamla Linköping

Chokladboden brukar locka mest. Det är Cloetta som visar hur man gör choklad och man kan köpa lite ovanliga bitar. Har man lust att och tid kan man ta en sväng till Ljungsbro som ligger strax utan för Linköping och handla choklad från Cloetta direkt. Bra priser på andra sorterat godis. Många busslaster brukar åka dit.

Torget i Gamla LinköpingAtt fotografera Gamla Linköping är lite knepigt. Eftersom jag bor här så blir man van och tycker att det inte är så märkvärdigt. Men det är en utmaning att försöka hitta något som ingen annan redan har tagit och gjort som också är bra.

Men just nu så väntar jag på de varma härliga vårdagarna. All utrustning är putsat och klart och bara väntar på att få komma till använding.

 Dan Wiklund
 Linköping

Inlagt 2007-03-18 22:40 | Läst 4776 ggr. | Permalink