Spontana tankar som inte är förutbestämda.

Varför är de flesta på Facebook och Instagram när Fotosidan finns för fotografer?

Dagens Visdomsord  av Rose-Marie Huuva

Jag har skrivit
mig naken
till glädje

Jag har skrivit 
mig till att leva
-------------------------------------------------------------------------

Jag till hör de som är på Facebook dagligen även på Instagram. Varför det? Jag får veta vad de som står mig närmast har gjort samt se bilder på älskade barnbarn och barnbarnsbarn som ger mig glädje. samt så kan jag

ge glädje till så många som ser mina bilder. Nu är det gruppen "Gamla Stockholm" som älskar se mina bilder från sjuttiotalet.  


På Nytorgsgatan 5 - 7 ligger detta lilla kulturhus. Det är 1 400 som tittat på denna bild  samt  80 personer har kommenterat vilket gjort att jag har  fått veta det lilla underliga husets historia. Många  känner till vilka som bott där. Huset var en gång tre gånger till så långt men  kapades av när Katarinavägen skulle byggas. Nu är det skrivarlya till författaren Sofie Sarenbrandt. Jag har fått hänvisning så jag kunnat få se hur där ser ut inuti huset samt var jag kan läsa mer.  Jag känner mig så glad jag började visa dessa gamla bilder från söder.

Denna affär fanns i Södra Dryckesgränd i Gamla stan. Det är nära 780 som har tittat på bilden och många som har kommenterat även här för att hjälpa mig med vad gränden har för namn.  Då det är gamla dia jag skannat har jag inte alltid i min fotograferings begynnelse.varit noga med anteckningar. 

Just dessa bilder förstår jag att ingen har den känsla för som inte känner för Stockholm som fanns en gång. Det är därför Facebook passar mig så bra när jag kan glädja många. Som bild är den här ovan bra utan man vet var affären en gång fanns eller?

Visst är det synd att vi fotografer här på Fotosidan inte har mer intresse för varandras bilder eller har vi det men tid fattas.

Härlig måndag på er

Gun-Inger

Inlagt 2019-12-01 23:49 | Läst 994 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jättefina bilder. Jag var visserligen inte stockholmare på den tiden även om jag kinesade och gick brandvakt en eller annan natt. Jag tror att sökandet efter klick, efter omedelbart gillande är problematiskt för ett mer allvarligt foto. Vi borde kanske hålla oss till en arena. Inte söka efter gillanden. Ett gillande är dessutom faktiskt bara ett millisekund långt ögonblick när pekfingret trycker på knappen. Allt gott!
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2019-12-03 22:26
Du har så rätt så men det innebär ändå att de kikat på bilden. Helt klart var det som blev så spännande för mig få veta så mycket om husets historia. Det blir socialt emellanåt för ibland är det vänner som träffas så ibland kommer riktiga diskussioner igång. Mest i gruppen Hässleholm förr där jag som tack för kulturpriset lägger in de äldre bilder jag har sedan skall jag sluta vara där.
Jag håller på rensa på datorn nu när jag lämnat dia och filmer ifrån mig.

Spännande liv låter det som gått brandvakt.
Ha det bra
hälsar
Gun-Inger
Hej Gun-Inger, precis som du är jag på både FB och Insta. Bara för ngn vecka senhade jag en bild på gammelgamla badhuset i Finspång, revs 1967.På finspångssidan i FB ficK jag drygt 260 likes och över50 kommentarer och det var många minnen som ventilerades där. Uppe i Ludvika har bilder gjort att jag kommit i kontakt med en av mina äldsta lekkamrater, hans barn, barn o barnbarn t familjer mina träffade osom jag väl kommer ihåg. Största drivkraften för att vara med på Insta är kontaki med barn O barnbarn men näst största drivkraften för både fb o Insta är att det är där merparten av alla unga fotografer är. Här på FS är det snart bara vi över 70 kvar, hälsningar Björn
PS Sthlm känner jag Väldigt lite om, inga kommentarer t dina bilder/ Björn T
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2019-12-03 22:31
Så är det Björn många unga måste vara medlemmar på FS men de har annat intresse med sina bilder så nu är det många pensionärer som har tid sitta och titta.
Jonen min säger alltid att det sociala som bilder ger i olika grupper är viktigt för många vilket framgår av deras kommentarer samt att de som du skriver träffar på de som det inte mött på många år.
Men ändå synd att det är så svårt förstå vad fotografer här på FS är intresserade av att få se.
Så är livet. Vara positiv är viktigast.
Ha go onsdag
fick ni regn.
Hälsningar
Gun-Inger
Härliga gamla Stockholmsbilder här! Håller med Gunnar här ovan, fullt ut! Tror t.o.m. att många blir 'beroende' av alla dessa gillanden! Själv är jag bara här på FS med mina bilder, och har varken behov av Facebook, Instagram, eller andra märkliga så kallade sociala medier.. Det skulle ta orimligt mycket med tid av dygnet att även hålla till där.. Den tiden finns inte! Det skulle bara ge stress..
Hälsn!
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2019-12-03 22:36
DE skall ta bort gillande på Instagram läste jag men det kommer väl bli så att man får veta hur många som kikat till på bilden.
Vi gamla pensionärer har mer tid sitta här och tycka men alla är inte intresserade av bilder pådet sätt som jag är. Helt klart gillar jag mest svartvita mörkrumskopierade bilder men den tiden är lagd bakom oss.
Jag har alltid varit en dokumentärfotograf så hela vårt liv finns i album. Jag bodde ett tag i mörkrummet då blev det stress för då var jag inte pensionär.
Smaken är som baken och väl är det.
Ha det gott på alla sätt
o fin onsdag.
Hälsar
Gun-Inger
Numera är jag mest då och då på Instagram och för att följa barn och barnbarn och gamla jobbkollegor. Och detta för att jag fick mitt konto kapat på Google och Facebook tidigare under året. Fina dokumentära bilder från ett Stockholm jag känner. Gillanden tycker jag är sekundärt även om jag trycker på knappen understundom, en kommentar är bättre, positiv som negativ. Detta att kommentarerna är få kan också bero på att man inte känner tycker något alls för en bild, helt naturligt.
Ha det fint
😁
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2019-12-03 22:41
Från början när jag gick med i FS trodde jag det skulle bli så att jag fick lära mig mycket om bilder men ingen kommenterade på det sättet. Jag har gjort det ibland när det gällt att beskära för att få bättre komposition men inte alla gillar det.
Visst är det så med gilla trycket men kan vara bevis att många sett bilden som i Stockholmsgruppen .
Det finns mycket att skriva om bilder
men jag önskar dig
istället en fin onsdag.
Gun-Inger
Som du vet så har även jag Facebook. Jag har många gånger frågat mig själv Varför ? Det har varit nära att jag slutat med både FB och FS flera gånger. Några av barnen har dragit i handbromsen och så har jag fortsatt. I en av mina första bloggar skrev jag att hela mitt liv varit bilder. Andras bilder. Tycker om alla typer av foto. Mina egna har jag svårt att gilla. Kanske är det för att jag vet omständigheterna om bilden. Någon annans bild får min fantasi bedöma bilden. Jag vet inget om hur och när den togs. Just nu går det dåligt på FS och på FB lägger jag ut lite gamla bilder som jag redan visat på FS.
FB är ändå bra då man kan ha direktkontakt med alla barn och barnbarn och som du skriver skicka bilder. Jag har alltid varit förtjust i finska naturfotografer och jag många bra sådana på min vänlista. Dessutom har jag kommit i kontakt med många som jag inte skulle gjort annars. Så det finns för och nackdelar.
Bildflödet är enormt idag så det blir gärna bara ett klick vilket är lite tråkigt. Själv upplever jag lite skillnad på naturfotografen idag och igår. Idag jagas det bilder för att fylla samlingen i bildarkivet. Själva naturintresset har svalnat och man vet inte längre så mycket om motivet. På FB fick jag en kommentar som gladde mig. En finsk fotograf skrev undrande " Har någon tagit en sådan bild tidigare " Det var en hackspett som tog äggskalen framför en ruvande järphona. Han såg och förstod bilden. För andra var det bara en bild i mängden.
Sten
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2019-12-03 22:47
Visst Sten så är det. I gruppen Hässleholm förr lägger jag in äldre bilder vilket jag skall göra till dessa är slut. Där är det diskussioner och kontaktförmedling på annat sätt.
Gamla Stockholm känns bra för var skulle jag annars visa mina 70 tals bilder därifrån.
FS är inte som det var tidigare men vi är kanske många äldre nu som inte har det ork och svalnande intresse men här
finns en del som har kreativa härliga bilder som jag gillar mycket.
Naturligtvis gillar väl alla natur o fågelbilder men en del lägger in alldeles för många så jag får inre stress. Visst jag är en känslig person men ändå.
Ha det på alla sätt underbart o mysigt denna sista månad detta år.
Hälsningar många Gun-Inger