Koll på stan - Min fotobok kom i dag

Så dimper den ner i brevlådan till sist: min fotobok ”Fotospår Phootprints”. Är nyfiken på hur bilderna ska te sig i tryck. Riktigt bra, tycker jag.  Kolla den på

http://www.blurb.com/bookstore/detail/1464075?ce=blurb_ew&utm_source=widget

Sliter med mitt livs första blogg/hemsida. Vissa saker går lätt som en plätt, andra går inte alls. Och det är en terminologi, därtill på engelska, som inte är lätt att förstå till alla delar. Förstår inte innebörden i alla ord i den svenska webbterminologin heller. Kollade Jimmy D:s hemsida och ställde några frågor via kommentarsboxen. Jimmy föreslog ett cafémöte i dag för att på sin laptop kunna visa hur man kan göra. Vi hade tänkt ses på Ballalajkafiket, men det var semesterstängt och vi  korsar Hornsgatan för ett annat café. Jimmy hinner visa en hel del på den timme vi får sitta där innan de stänger kl 15.  Vissa egenskaper verkar vara kopplade till vilket tema man väljer för sin sida och när jag kom hem fungerar somt, annat fortsätter att gå åt skogen. Men tusen tack, Jimmy! 

Innan mötet tar jag  en liten fotorunda mellan Slussen och Mariatorget på cirka halvtimmen. Den minst dåliga bilden hittar ni här. Bloggillustration bara.

"Bara" c:a 18° i dag och det krävs mer kläder nu, om man vill sitta ute

Har ett drygt jobb med att sortera alla bilder jag exporterat från LR till mappar på datorn och även att hålla ordning på var de ligger i LR.  Några har laddats upp till FS, andra skulle vara med i boken och nu ska blogg-/hemsidan kompletteras med bilder. 

Sommarhälsningar /Matti

 

Inlagt 2010-07-23 20:25 | Läst 3690 ggr. | Permalink
Är det Izzy du fångat?
Svar från mattimer 2010-07-23 21:34
Väldigt lik när du säger det, så du kan ha rätt. /Matti
Fina bilder och snyggt jobb!
Håller själv på med en bok på blurb och undrar vilket papper du använt och hur nöjd är du med trycket? Har du något extra tips?
Monica
Svar från mattimer 2010-07-23 21:42
Hur valde du att göra, ladda ner färdig blurb-boksmart eller att layouta själv i t ex InDesign? Jag gjorde det själv i InDesign.
Jag valde Premium paper lustre finish och är nöjd med trycket. Kolla pdfen på egna datorn innan du skickar iväg boken. För layouttips kan du titta på övriga fotoböcker på Blurb.
Tack för kommentaren, Monica. Sommarhälsningar /Matti
Coolt med fotobok eller hur... Jag har inte använt Blurb tidigare, men det ser ju ut att vara mycket billigare än de alternativ jag använt tidigare (typ Photo2Home). Kanske skall testa...
Svar från mattimer 2010-07-23 22:17
Jag gillade att jag fick layouta den själv i InDesign. En fotobok är ju ett bra sätt att komma ihåg sina bilder, som annars lätt försvinner in i någon mapp på datorn. Därtill kan man samtidigt lägga bilderna bakom sig och gå för nya. Ett avslut, liksom. Man är ju lite fåfäng också, och det är kul att visa boken för bekanta. Tack för kommentaren, Klas. Sommarhälsningar /Matti
Snygg bok förresten. Bra jobbat.
Svar från mattimer 2010-07-23 22:18
Tack, Jan-Olof. Kul att höra. Sommarhälsningar /Matti
Kul att du blev nöjd med din fotobok.
Och visst blir det väl lätt att bilderna gärna hamnar någon stans bland alla mappar. Så en fotobok är nog inte helt fel.
Fint att du har en hemsida att brottas med tag. Kan vara rätt kul när man tillslut får till det. Och trevligt att kunna gå in och kika på dina alster.
/Sven
Svar från mattimer 2010-07-24 00:31
Boken - dags att börja fila på nästa, med färgbilder :-)
Hemsidan - herregud! Göra om och göra om igen, varför funkar det inte? På www.merilaid.se kan du följa mitt slit och hur jag byter teman när jag inte hajar :-)
Tack för kommentaren, Sven. Sommarhälsningar /Matti