Fotogängaren

Gatufoto - en promenad i solen

Fotoantikvarietet och Keld Helmer-Pedersen är en kontrollstation för dagens fotografiska utflykt. Vernissaget är välbesökt, träffar Krister Kleréus, senast sedd i Gnesta. Alltid trevligt med folk man känner igen. Svartvitt gäller för utställningen, vitt vin gäller för mig.

Efter att ha utforskat Krukmakargatan bortom Ringvägen, snirklar jag mig tillbaka mot Slussen. Får ett gäng skapliga bilder på vägen. När jag kommer till Slussen, besöker jag slussenutställningen i Peter Myndes backe. Det blir tyvärr en hel del hus för många. I dag ser jag Katarinahissen på långt håll när jag kommer med bussen från Nacka. Brukar kolla tid och temperatur där. Det kan jag glömma när nya Slussen står klart. Ett stort och högt huskomplex kommer att skymma vyn. Och jag tycker de höga träden nere vid slussbassängen ska sparas. Och gula trappan upp från Nackabussarna. Och…

Vet inte om det är Kalle Dussins vålnad som står och pekar.

Såg redan på långt håll skyltdockan stå och lysa vit i solen. Fiskade lite och fick ett gäng bilder, denna är kanske inte den bästa men…

Fler bilder och hela storyn som vanligt på "Fotospår". Ha en fortsatt trevlig helg!

Postat 2011-05-07 18:40 | Läst 1942 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Gatufoto - ett stopp på Gullmars

Solen skiner, vårvärmen är tillbaka och livsglädjen återvänder efter en veckas iskyla. Eller är det bara för att det är fredag?

Ja ja, vilket som. Stannade till på Gullmarsplan på vägen hem och skottade lite gatufoto. Det är lätt att fascineras av vimlet. Alla som ska hit eller dit, hem eller bort, upp eller ner, in eller ut. Häftigast är de som inte vet, som bara står där mitt i rusningen. Och har man inte bråttom själv, kan man ju stå och le åt dem som placerar sig antingen precis utanför spärrarna, eller just innanför, och triggar alla stressade till vansinne. Ibland, rätt sällsynt, kan man beundra hur vi människor ändå klarar av att mötas, korsa varandras riktningar, hur vi hinner stanna eller väja när någon tvärstoppar precis framför dig. Eller hur massan löser problemet just vid Gullmars, på perrongen när ett tåg töms på folk som vill upp samtidigt som folk väller ner och vill hinna med tåget in mot stan - och det bara finns tre rätt trånga dörrar. 

Det blir inget vid Slussen, min buss står inne så jag joggar lätt till busshållplatsen och  kliver på. Har ju ett fredagsmys att hinna hem till :-)

Fler bilder på "Fotospår". Trevlig helg!

Postat 2011-05-06 20:04 | Läst 1957 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Gatufoto - Första maj

Kämpar ner latmasken och ger mig ut på en gatufototur med Slussen som utgångspunkt. Kollar "Årets bilder" på Galleri Kontrast. Har just plöjt boken "Kreativ fotografi" (George Barr) och kollar på bilderna med nya ögon. Med glasögon på funkar illusionen. Finner en hel del bra, till och med prinsessbröllopsbilderna har något att ge. Många av dem är plåtade backstage vilket gör det intressantare.

Sesam, öppna dig!

Drar mig upp mot Medborgarplatsen. Hör rockmusik och talkörer, vänsterpartiet samlar sig för sitt första majtåg. Plåtar lite folk, och rockbandet, innan jag tar en runda mot Södra station. Ett vackert gammalt hus på Björngårdsgatan gör mig nyfiken. "Till Oscar I:s minne", står det över entrén. Nu är huset omgärdat av staket och gården är uppgrävd. Det lär ha med Citybanan att göra.

Fröken Söt stod och njöt (skyltdockan i bakgrunden, alltså)

Tar St Paulsgatan tillbaka och kommer mitt på demonstrationståget. Minns början på 1970-talet, första majdemonstrationer och demonstrationer mot Vietnamkriget, Almarna med mera.

Demonstrerar för glass och ballonger?

Ingen skön vårdag detta, fyser lätt i snålblåsten och åker hem.

Som vanligt hittar ni fler bilder och hela storyn på "Fotospår".

Postat 2011-05-01 17:02 | Läst 1893 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera