Det blir mycket bilder och lite text. Bilderna ska spegla vad ,när och hur mitt fotoliv är, med en glimt i ögat

Vattenfallet

Lördag 7/8 -2010 .  Hyfsat väder, Frugan och jag tar en tur till Styggforsen , Ett attenfall som ligger i Boda, Rättvik. Fallet är en av Sveriges högsta med en fallhöjd på 36m.

Fallets början.

 

 

 

 

Nedre delen av fallet.

 

Mvh

Micke

Inlagt 2010-08-08 21:06 | Läst 827 ggr. | Permalink
Fina bilder, alltid roligt med lite kuriosa till, 36 meter, inte lätt att fånga det på en bild. Jag gillade den tredje bilden speciellt, tycker du fått till en intressant bild med kompen.
Svar från Micke_w 2010-08-08 21:13
Hej Bente
Tack för kommentaren.
Som du påpekar så är det inte lätt att få med allt, dessutom så är det staket runt området så man får inte gå ditt man vill heller.
Men kommer du någon gång till Dalarna så rekommenderar jag ett besök där.
Ha det
Micke
Väldigt fina bilder på vattenfallet, du fick med hela fallet ifrån början till slut.
Bild 3 och 4 blev minna favoriter .
mvh micke
Svar från Micke_w 2010-08-10 22:24
Tack Mikael
Fallet är ganska mäktigt.
Ska förmodligen göra ett besök där i vår när det är vårflod.
Tackar för kommentaren.
Micke
Hej, Micke..

En fin dokumentär om fallet.
Att du sedan vandrade ner och fångade det på de olika nivåerna höjer berättelsen lite. Kanske på gränsen, gällande slutartid på en del av bilderna för min smak, men trean är vacker, då man ser lite höjd på vattnet också.
Snyggt jobbat...

Ha de..
/Tobbe
Svar från Micke_w 2010-08-10 22:31
Hej Tobbe
Tack för fina kommentarer.
Just slutartiden är det många som tycker olika och jag vet att du inte gillar långa slutartider på vattnet. Själv tycker jag att man kan prova lite olika slutartider för att få fram det bästa just för den bilden.
Ett bra exempel på vad jag menar är första bilden , där jag har flera bilder på lång slutartid, men just där tycker inte jag att det passar med lång slutartid, dramatiken och djupet i bilden försvinner då.
Vi hörs
Micke
Hejsan Micke,
Ett spännande fall ser det ut att vara, och jag kan tänka mig att det är lurigt att fota. Du har lyckats bra dock, en serie bra bilder där jag anser att bild #3 är den bästa. Inte för lång slutartid för mig inte.. Där har du valt helt rätt tid för den här typen av fall anser jag. /Mattias
Svar från Micke_w 2010-08-10 22:41
Hej Mattias
Ja fallet är riktigt mäktigt.
Själv har jag bara varit där 2 ggr trots att det inte är längre än 5 mil hemifrån, men det blir nog flera besök där i framtiden ,kanske speciellt vid vårfloden.
Tack för fina kommentarer
Micke