Jag och min kamera

Det blir mycket bilder och lite text. Bilderna ska spegla vad ,när och hur mitt fotoliv är, med en glimt i ögat

Drillsnäppan och smålommen

Nytt besök hos smålommarna denna morgon. Kl 04:45 var jag framme vid tjärnen. När jag kom dit så var honan ute på en simtur, hanen syntes inte alls till, var förmodligen vid en annan sjö och fiskade. Efter en stund la sig honan till rätta i boet. Jag valde en annan fotoplats den här gången, jag kom lite närmare och fick en lite annan vinkel till boet. Hanen kom inflygande så småning om men han höll sig långt från boet. Under tiden jag låg där och bevakade honan så dök en Drillsnäppa upp bredvid honan och sprang runt henn och letade mat. Det var lite av räddningen idag för det blev några fina bilder på Drillsnäppan och Smålomshonan.

Återigen en vacker morgon och en fin upplevelse. Ska bli spännande att se om lomparet får ungar.

Postat 2011-05-28 10:38 | Läst 842 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Falu Gruva

Vi är ett gäng Falu-fotografer som startat en grupp här på Fotosidan. meningen är att vi ska ut på lite utflykter och fota tillsammans. Denna den första gången bestämde vi att vi skulle gryningsfota vid Falu gruva. Tyvärr så fick vi några avhopp sista stund, så vi blev bara 3 st som drog iväg.   Kl 04:00 lördag morgon samlades vi vid gruvan, sedan vandrade vi runt hela gruva för att vara på motsatta sida där solen går upp.  Jag har valt att inte jusetera för mycket i bilderna, dels för att ljuset och färgerna denna morgan var helt underbara och gjorde  den röda färgen på byggnaderna riktigt kraftfulla. Dels vill jag visa hur det ser ut runt Falu gruva utan kloning och därför så förekommer det elstolpar och elkablar i en del av bilderna.

Byggnaden i bakgrunden är Adolf Fredriks lave som andvändes förr som nerfart till gruvschakten

En av slagghögarna som ligger runt hela gruvområdet

Vy över Falun från gruvan

Ytterliggare en bild från Adolf Fredriks Lave

Byggande till vänster är Fredriks hjulhus som användes förr att hissa upp gruvabrbetare och även annvädes för att pumpa upp vatten från gruvan. Den långa byggnaden i bakgrunden är det senaste tillskottet och änvändes ända in i det sista innan gruvan lades ner i mitten på 1990-talet.

En väldigt givande morgon  där jag fick äran att få en ny trevlig fotokompis.

Postat 2011-05-25 23:00 | Läst 1190 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Dramatik hos smålommarna

Fredagmorgon och ledig från jobbet. KL 05:00 ger jag mig ut tll tjärnen där smålommarna finns. Som många tidigare morgnar så är det en dimhöljd tjärn som möter mig. Jag ser redan när jag riggar upp kameragrejorna att lomparet simmar lugnt på andra sidan. Sätter mig ner och tar några bilder, men lommarna är ganska långt bort och dessutom gör dimman att det blir svårare att få några bra bilder.

När lugnet är som störst så flyger en tredje lom in över sjön och landar. Det är nog inte vad det lomparet hade tänkt sig utan bråk uppstår ganska omgående.

Ganska hårda bataljer ute på tjärnen

Den tredje lommen blir bortjagad och får flyga iväg

Lugnet råder återigen och lomparet kan lugnt simma vidare

Honan intar sitt bo igen och lägger sig för att ruva

Hanen dyker upp bara några meter från mig. Förmodligen för att ha koll på mig, sedan simmar han lugnt därifrån.

En vardagsskildring som alltid är lika fascinerande. Att få sitta där och uppleva naturen på nära håll är nog det bästa som finns här i livet.

Postat 2011-05-21 11:32 | Läst 866 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera