Det blir mycket bilder och lite text. Bilderna ska spegla vad ,när och hur mitt fotoliv är, med en glimt i ögat

6 dagar i Rom , del 1

De vanligaste turistattraktionerna

Att försöka sig på att fota redan sönderfotade motiv är inte helt lätt. Ny vinklar , annat ljus, ja allt detta är nog redan fotat. Nu har jag ändå försökt att få till lite annorlunda i denna första del av min blogg från Rom. En annan sak som ställde till det var värmen 30-32 gr på eftermiddagen och en sol som lyste från en klarblå himmel i alla sex dagarna. För fotandes skull så hade det varit bättre med molnigt väder utan regn. Nu försökte jag att anpassa fotandet till sena eftermiddagen med några undantag.

Spanska trappan.

Petrus kyrkan,en otroligt vacker kyrka. Här valde jag att visa alla tomma stolar med lite av Petrus kyrkan och Sixtinska kapellet i bakgrunden. Återkommar på Fotosidan med flera bilder

Pantheon

Colosseum

Fontana di Trevi på natten. Jag hade inget stativ med mig utan jag fick lita på en stenmur.

Il Vittoriano. I mitt tycke den vackraste av alla Roms byggnader.

En kvällsbild på Il Vittoriano

Första delen av min resa till Rom. Andra delen återkommer jag till. Den ska framförallt innehålla lite mindre kända platser och byggnader. Tredje delen ska mest innehålla folklivet i Rom.

Inlagt 2011-10-04 22:02 | Läst 1199 ggr. | Permalink
Snyft, jag vill dit igen, har du varit ute och rest din rackare-:) tyckte väl att det varit tyst från dig. Härliga bilder, gillade Fontana Di Trevi. Jag var där (håll i dig) 1984 och vill dit IGEN, en underbar stad (fast inte i augusti när jag var där), var du i Peterskyrkan? katakomberna? Vatikanstaten? oj-oj. Besökte nu Pompeij?
ser fram emot fler bilder. Hmmm får lust att fria till gubben och ta en bröllopsresa dit ha-ha, detta är verkligen kärlekens stad
Härligt!! Min favoritstad i Europa som jag tycker att du skildrar på ett fint sätt. Har varit en hel del i Rom och besökt dina bildplatser, så det blir spännande att se de lite mindre kända.... :) Il Vittorio är pampig där den står på Piazza Venezia. Jag har för mig att romarna själva inte är så förtjusta i byggnaden och kopplingen till Musolini, om jag minns rätt. Ser fram emot fortsättningen...

Ciao! Peter-L
Svar från Micke_w 2011-10-05 20:39
Hej Peter
Man kan faktiskt förstå Romarnas avighet till denna byggnad, men den är fantastiskt vacker.Fortsättningen kommer om ett par dagar, Har en hel del bilder att gå igenom.
/Micke
Mycket intressanta bilder Micke och de är riktigt bra bilder också, njutbara och sevärda. Du gör verkligen Rom en stor tjänst med att visa dina bilder här på FS. Skulle vara roligt att få besöka Rom. Hur skall man hinna fota allt, blir väl till att stanna där några månader.


Bengt
Svar från Micke_w 2011-10-05 20:42
Hej Bengt och tack så mycket.
Som du skriver så skulle man vara där ett längre tag bara för att fota.
Det blev över 1000 bilder där men mycket är inte så bra, få se vad det blir när jag gått igenom allt
Vi hörs
Micke
Är det därför det varit så tyst från dig? du har varit ute och rest din rackare-:) kanonfina bilder, gillade den med spanska trappan och fontana di trevi, bäst nej alla-:). En underbar stad jag var där 84 (opps) måste dit igen, har velat det i alla år, men.....var du i Peterskyrkan, den är enorm. vatikanstaten??? Pompeji var du där? ligger ju inte så långt därifrån, en otroligt upplevelse. Nu blev jag så sugen på att åka dit igen, detta är kärlekens stad, jag ska kanske fria till gubben och åka dit på smekmånad ha-ha. Ser fram emot fler delar från dig.
Svar från Micke_w 2011-10-07 21:25
Hej Bente
Vilken underbar stad Rom är. Men vi hade lite för varmt, det låg runt 30-32 gr på em. Efter 6 dagar i den värmen så var man ganska slut. Peterskyrkan var nog den jag blev mest imponerad av. Pompeji hann vi inte med.
Tackar för kommentaren
Micke
Hej Micke
Välkommen hem.
Fina bilder du har fotat. Gillar Fontana di Trevi.
Vi höres
Torsten
Svar från Micke_w 2011-10-07 21:27
Tackar ,Torsten
Vi hade en underbar semester men lite väl varm, runt30-32 gr på e.m.
Vi hörs vid på söndag kväll angående kursen.Jag jobbar till 15:30 på måndag
/Micke