Jag och mina katter !

Mina tankar och naturupplevelser tillsammans med mina katter,

Kära doktorn! Hur botar man fotomani.

Har blivit helt sjukt beroende av att fota. Får jag inte gå ut  och gå med min kamera på några dagar känns livet värdelöst.

Träffar jag vänner så ser jag snabbt till att samtalet leds in på foto.

Kvällarna fördriver jag sittande vid datorn och redigerar bilder eller kollar FS.

Dyr i drift har jag blivit också. Sen jag köpte min Nikon d 3000 har jag bara velat haft mer och mer. 

Konstaterade då snabbt att objektivet som hängde med kameran inte gick att zooma in saker på nära håll. Köpte ett 200mm objektiv. Till småfågel?

Nää för futtigt. Det blev ett begagnat 300mm f4 fast objektiv. 

Kameran då? Nej jag ville ha en bättre kamera. Blev en d300. Tyvärr inte så ljusstark som jag trodde . Men en bra kamera.

Hittade en begagnad d 700 på blocket. Fullformat. Oj vad små mina gråsparvar blev. Förstora. Ja men då har jag ju bara hälften av mina megapixlar kvar.

Vill ha mer. Hela tiden denna önskan om bättre grejer. Köpte ett 500mm objektiv för ett tag sen. Ett Sigma 6,3 när jag fotar nära. Var överlycklig. 

Men med 300:an blir det brusigt i mörka Mantorpsdjungeln, och med 700:an får jag beskära.

Vet att man inte ska fota i starkt dagsljus och i blåst. Men jag har jobbat i 3 nätter och sovit på dan.Abstinens? Nej då! Men jag bara måste ut och titta vad jag hittar i min lilla skogsdunge. Har aldrig hänt. Men kanske den där falken som jag aldrig sett sitter där. Eller min söta ekorre lilla My. 

Nej då! En kråka blev det. Om än lite brusig. Tur att elements finns även om jag vet att det finns folk som inte gillar redigering.

Det är iallafall en räddare i nöden.

Mitt arbete har blivit nåt nödvändigt ont. Som tur är jobbar jag mycket natt och får en hel del lediga dagar. Älskar dom där dagarna mitt i veckan då alla andra jobbar. Inget som stör. Tar min kamera och mina katter och drar ut i den stora Mantorpsdjungeln. Synd bara att den är så begränsad. 

Rödhake, Björktrast, Flugsnappare och Gråsparv. Idag fick jag iallafall en Kråka. Närmast Rovfågel man kan komma här.

Drömmer om en Värstingkamera, Ett riktigt ljusstarkt objektiv samt ett litet gömsle där Uggla, Falk och en och annan varg traskar förbi

Elller ett möte med mitt favoritdjur Lodjuret. Han skulle sitta så fint på en sten och le vackert in i kameran.

Sov gott! Kul att höra om nån känner igen sig.

Postat 2014-06-14 23:06 | Läst 3503 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera