Naturen i fokus

Här kommer jag mest visa bilder, men även en del tankar kring dessa. Naturen i fokus!

Inspirationsdag med Magnus på Creative Adventures

Lördagen började med packning av fotoryggsäck, kaffetermos och mackor. Skulle bege mig ut till Sandemars naturreservat som ligger på vägen ut mot Dalarö. 6 glada entusiaster mötte upp Magnus från creative adventures som skulle halla en inspirationsdag i bilddesign & komposition gällande naturfoto. Vi började pulsa i snön, vädret var grått, grått, grått och en del nysnö. Temperaturen höll sig på någon minusgrad, så det var ganska okej! Väl där Magnus tyckte vi skulle stanna, var det inte något speciellt tyckte jag. Ett alkärr med massa trädstammar, rätt trist helt enkelt! Men vi började prata bilddesigt & komposition, vad skulle vi kunna göra av denna gråa förmiddag och stammarna. Vanligtvis kanske man skulle valt ett längre skärpedjup, men vi kom fram till att göra tvärt emot. För helst hade vi velat ha dimma för att få fram djupet men det gick ju inte idag!

När vi tröttnat på stammarna började vi gå tillbaka för att ta bilarna och åka en par kilometer längre bort, till Gålö havsbad. På vägen rinner en å som nu hade frusit och vattnet blivit brunfärgat, eller nästan orange, och tillsammans med den vita snön blev det ganska vackert. Björkarna på sidorna ramade in det fint, men fick inte till någon bra vinkel, så en närbild på björkgrenarna fick det bli.

Väl tillbaka på sandemars parkering startade vi karavanen mot Gålö havsbad. Ca 5 km slingrig snöig väg och väl framme gick vi en kort promenad ut på Havtornsudd. Riktigt mysigt, ingen vind och inte för kallt. Dags för dagens fika och mer genomgång av tänk kring komposition.

Här fanns så mycket fint och gråvädret passade otroligt bra till våra motiv, vi kunde stannat mycket längre. Timmarna gick fort, till slut började mörkret komma och det blev svårt att fokusera.

På med pannlamporna och sedan gick promenaden genom skogen tillbaka till bilarna. Jag är helt säker på att alla var otroligt nöjda med dagen. helt klart skall jag återvända hit i vår!

Postat 2013-02-10 11:53 | Läst 1773 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera