I romanen om mitt liv och mina resor

Persongalleriet #254: Escadaria Selarón

Santa Teresas kanske största turistattraktion är Escadaria Selarón. Ett stycke gatukonst av sällan skådat slag! Chilenske konstnären Jorge Selarón började 1990 dekorera en sliten trappa som fungerade som gata framför hans hus. Det har varit ett pågående projekt hela vägen fram till hans död 2013. Tusentals kakelplattor bygger upp ett slående vackert konstverk med massor av detaljer att upptäcka! De som läst min blogg någon av de senaste dagarna har stenkoll på att det är Rio de Janeiro i Brasilien jag talar om här.

Vi kom uppifrån och tog oss ner för den långa trappan, ivrigt fotande. Bilderna är dock tagna uppåt och åt sidan. Fotar man neråt ser det nästan ut som en vanlig trappa, beroende på hur kakelplattorna är placerade.

Läste att massor med människor från hela världen skickat kakelplattor till Selarón för att hjälpa honom med hans projekt.

Kakelkvinnor 1.

Kakelkvinnor 2.

Återkommer med fler bilder från trappan i morgon!

/Niklas

Inlagt 2014-11-10 07:35 | Läst 2371 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Vilken häftig trappa! Förståeligt att du kör färg den här gången. Rent bildmässigt är favoriten nummer tre, men det ser ut som turister, så människomässigt vinner den sista.
Ha en bra vecka!
Bjarne
Svar från niiiik 2014-11-10 11:11
Tack, Bjarne!
Nr 3 är definitivt turister och den sista lokalbefolkning.
Ha det fint!
/Niklas
Ja jäklar vad läckert, finfina bilder är det! Må gott, LO
Svar från niiiik 2014-11-10 17:08
Tack, LO! :-)
Ha det bra!
/Niklas
Oj oj oj vilket arbete, och så himla läckert. Det är nog bara vi människor som kan komma på sådana 'halvknasiga' projekt:) Fantasi och energi kan båda tillsammans skapa de mest häpnadsväckande sakerna.
Svar från niiiik 2014-11-10 22:45
Konst kan vara konstig ibland! Här kändes det för mig ganska naturligt på nåt sätt, som det ofta blir när det är en genialisk tanke, genialiskt utfört.
Ha det gott, Ingemar!
/Niklas