I romanen om mitt liv och mina resor

Persongalleriet #143: Nick Cave Part II - In Colour

Fortsätter gårdagens rapport från spelningen på Bonnaroofestivalen i Manchester, Tennessee, den 14/6 2014. Igår höll jag mig till svartvitt, idag blir det färgbilder.

Resten av setlistan, med länkar till låtarna på Youtube:

From Her to Eternity
Mermaids
Into My Arms
Higgs Boson Blues
The Mercy Seat
Stagger Lee
Push the Sky Away

Extranummer:
The Weeping Song
We Real Cool (avbruten)
Papa Won't Leave You, Henry

Två dagar senare var vi i Louisville, Kentucky och såg Nick Cave igen. Då från en "säker" plats på balkongen. Återigen en fantastisk spelning som gav rysningar i hela kroppen. Tog inte med kameran dock...

Slut för idag!

/Niklas

Inlagt 2014-07-13 13:35 | Läst 3549 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Härlig upplevelse att se Nick Cave live, mkt väl skildrat i bild.Fick man fota, brukar vara hårt? Sjuan gillar jag bäst.
Svar från niiiik 2014-07-13 15:48
Tack, Matti!
Bland de största musikupplevelserna hittills i livet!
Man fick ha kompaktkamera eller systemkamera med max 2 tum stort objektiv. Jag hade min D800 med en 50 1.4 på. Funkade bra när man stod så nära. Men, kunde sakna zoomen ibland...
/Niklas
Förlåt mig min okunnighet, men denna artist har jag aldrig hört talas om. Jag klickade på många av dina länkar och lyssnade också, men inte något jag kände igen:) Men strunt samma, du verkar ju njuta i fulla drag av både musiken och av upplevelsen att få vara på plats på första bänk. Jag tycker dina färgbilder är häftigare, det blir lite mer spektakulärt och kanske intensivare med färgspelet. Njut i fulla drag av allt du nu upplever, sådant här är verkligen inte 'vardagshändelser', kanske något man bara gör en gång i livet?:)

PS
Jag påbörjade för en månad sedan en blogg om min stora favorit. Men jag har inte gjort den klar och vågar antagligen inte släppa den, för då skulle jag framstå som... ja jag vet inte vad:)
DS
Svar från niiiik 2014-07-13 23:54
Du är förlåten!
Nick Cave är en stor artist med skivproduktion sedan början av 80-talet i några olika konstellationer, men mestadels tillsammans med bandet The Bad Seeds. Men han rör sig väl någonstans i utkanten av mainstream, lite svårlystnat sådär, kanske. Även om jag tycker han har blivit något mindre svår med åren. Om det beror på att hans musik eller min smak förändrats låter jag vara osagt.
Ljuset på konserter är ofta väldigt dramatiskt, så också här. De två lamporna snett underifrån, från vardera hållet, som lyste upp hans ansikte när han stod längst fram på scenen gjorde mycket för bilderna. Se t.ex. bild 7.
Ser fram emot att du släpper loss i bloggen, när du har sagt A får du säga B! ;-)
Ha det gott, Ingemar!
/Niklas
Kul att se, men på nåt ska nog ändå Nick Cave-bilder vara svartvita ;) Fick en bok med då jag köpte CD'n Live Seeds för typ 20 år sen. En bok med väldigt fina, svartvita konsertbilder från hans turneer 1992-93.
Svar från niiiik 2014-07-16 19:56
Jo, det var därför jag började med sv/v. Men, som Ingemar skrev så lockar det att ta med de dramatiska färgerna från scenbelysningen!
Tack igen, Johan!
/Niklas