** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
I romanen om mitt liv och mina resor

Persongalleriet #232: Godsaker från marknaden i Paris

Bäst jag säger det direkt: Känsliga tittare bör inte bläddra längst ner i detta inlägg! Av hänsyn till er lägger jag nämligen vissa bilder där.

Jag tycker mycket om gamla saluhallar och matmarknader och tar alla chanser att besöka dom under mina resor. Till och med moderna supermarkets kan jag tycka är intressanta om man är utomlands. Och jag brukar ha väldigt svårt att hålla mig från att ta åtminstone några bilder på varorna som är till salu.

Till exempel dessa läckra mandariner!

Kål är väl också ett okontroversiellt motiv?

Frukt och grönt är såpass pittoreskt att det funkar som bakgrund för fotomodellen.

Läskiga franska ostar är annars en favorit!

Havets frukter?

Fina fisken?

Rökt ankbröst låter läckert. Inälvskorv på anka låter med viss tvekan möjligt. Och vaktlar låter ju som en delikatess, men med huvudet kvar på kroppen blir en stadsbo som jag lite kinkig.

Framdel av kanin för knappa 8 euro per kilo låter som ett fynd!

Ni som kommit så här långt struntade tydligen i varningarna - skyll er själva!

Salud!

/Niklas

Inlagt 2014-10-15 06:44 | Läst 3337 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Matmarknader och saluhallar är ett nöje att gå på tycker jag och ofta upplever jag just frukt och grönsaker som väldigt vackert bildmässigt. Köttdisken kan också vara intressant och eftersom jag undervisar i en del anatomi på djur så kanske jag har lättare att hantera vaktlar med huvudet kvar och halva kaniner. Jag bryr mej däremot väldigt mycket om hur djuren hade det innan de blev avlivande. Jag har också svårt att se djur som avses som mat och hålls levande på marknad. I synnerhet om jag betraktar dem som husdjur. Margareta visade grodor och sköldpaddor igår och det går bort helt.
Hälsningar Lena
Svar från niiiik 2014-10-15 19:08
Jo, jag inser att det finns gott om människor som inte är särskilt känsliga för sånt. Jag själv t.ex., även om jag inte glatt tuggade på kycklinghuvudena som serverades i Kina. Någonstans går ens gräns.
Tack för en fin kommentar, Lena!
/Niklas
Saluhallar och matmarknader är intressant att besöka och framförallt fotografera. Speciellt på de ställen där mathållningen skiljer sig markant från den vi har här hemma. Tror att även om vårt Livsmedelsverk skulle på spinn på dessa ställen så är nog maten där mer hälsosam än vad alla e-ämnen som stoppas i vår mat här hemma.
Men jag är inte så kräsmagad att jag inte kan se på alla dessa varor som de har där även om kaninerna inte ser så smakfulla ut med sina tomma ögon, men jag äter ju kanin om det bjuds så....
Svar från niiiik 2014-10-15 19:14
Visst var det bra timing gentemot din Singaporesaluhall! Den parisiska renligheten är nog i klass med den svenska eller bättre kanske...
Färsk mat som inte processats på en hel massa sätt är antagligen bättre. Så länge den är just färsk.
/Niklas
Inte trodde du väl på allvar att någon skulle skippa de sista bilderna:) Men även om ost är riktigt smaskigt så föredrar jag varorna på de tre första bilderna. Grönt är smaskigt, och nyttigt.
Svar från niiiik 2014-10-15 19:18
Misstänkte väl att nyfikenheten kanske skulle ta över...
Och de som inte bläddrar hela vägen ner kommer ju inte åt att kommentera! ;-)
Tack, Ingemar!
/Niklas
Sköna färgrika bilder! Dom halva kaninerna hoppar jag över, fast hunden hade nog inte klagat, fast ögat kanske man kan ha i martinin? Må gott, LO Ps, den där fotomodellen var riktigt söt!
Svar från niiiik 2014-10-15 19:16
Tack, LO! Och kanin som är så gott, hunden förstår visst sitt eget bästa! :-)
En sån martini passar kanske 007:s ärkeskurkar?
/Niklas