I romanen om mitt liv och mina resor

Persongalleriet #364: En lördagsutflykt till Haarlem

Idag tog jag en lite tur till Amsterdams lilla granne Haarlem. Hade läst i guideboken att lördag är marknadsdag där, vilket stämde väl. En mycket charmant lite stad väl värd ett besök! Här kommer några få glimtar från dagen:

Kul med färgstarka människor!

Han stannade faktiskt till för att låta mig fota honom!

Cyklandet är precis lika populärt i Haarlem som i Amsterdam.

En hel massa fantastiskt fina hus!

Kanaler, båtar och broar finns i Haarlem också!

Slut för den här gången!

/Niklas

Inlagt 2015-03-07 22:36 | Läst 1808 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Stämmer det att Haarlem är en liten förstad till Amsterdam? Första gången jag var i Amsterdam så tror jag nämligen att jag bodde i harlem, det var i slutet av 80-talet. Jag minns att bara en kort tid innan så hade ett trafikflygplan störtat in i bostadshusen precis i närheten av hotellet. Tror tom det framkom någon skandal några år senare, planet var nog lastat med några farliga medel/kemikalier som det var stort hysch hysch om. Bilen i andra bilden ser ut som en Bugatti, en riktig klenod. Visst är det fina fasader och kul att se alla människor som är i farten. Väldigt mycket sten och lite grönt bara:) Tur att alla kanaler finns annars hade det känts lite sisådär.
Svar från niiiik 2015-03-08 08:46
Tycker det känns som om Haarlem är en stad i sig själv. men visst är det säkert väldigt många som pendlar till A-dam när tåget mellan centralstationerna bara tar 15 minuter.
Stämmer att det var väldigt lite grönt inne i centrum. Det fanns litegrann, men inte i några av bilderna jag valde ut i en hast. Sedan hörde jag talas om att det är vanligt att man har trädgårdarna inne på små innergårdar. Träffade på ett gäng fotografer som gick en kurs där de denna dag skulle fota dessa trädgårdar.
/Niklas