I romanen om mitt liv och mina resor

Persongalleriet #9: Tre månader på luffen, del 2

Jag bröt mitt i Italienresan i det förra inlägget. Efter Rieti åkte jag till Rom och fick en dag i hettan för flanering och fotografering.

Tissel tassel, Terministationen, Rom 20/7.

Rom 20/7.

Hemkommen från Italien hade jag fyra dagar att pusta ut innan vi skulle iväg på nästa resa: huvudsakligen till Californien, med ett stopp i Washington DC på hemvägen. Både jag och min fru, Anna-Lena, har under året fyllt 50. Dessutom firar vi att vi varit tillsammans i 30 år och gifta i 15. Vi tyckte det var en tillräckligt bra anledning att åka på en rejäl resa tillsammans. Inga barn med den här gången...

Varken bilderna från sommarsemestern eller höstresan till New York och Rio är jag färdig med att fixa, så jag återkommer säkerligen till dessa i blogginlägg framöver.

Venice Beach, Los Angeles 28/7.

Hollywood Boulevard, Los Angeles 29/7.

Efter några häftiga dagar i LA begav vi oss norrut till Santa Barbara för ett par lugna dagar med shopping och strandliv. Vi hade tur visade det sig då vi råkade komma under deras fiesta, årets höjdpunkt enligt motellinnehavaren.

Santa Barbara 31/7.

Vi fortsatte på vår roadtrip norrut längs fantastiskt vackra Highway 1 längs Big Surkusten. Slutmålet för dagen var Monterey. Nästa dag körde vi vidare norrut genom San Francisco upp till Mendocino.

Big Sur 2/8.

Mellan Monterey och San Fransisco 3/8.

Snart framme i Mendocino 3/8.

Mendocino är ett fantastisk pittoreskt samhälle byggt i New Englandstil med början 1850, då folk från ostkusten kom för att tjäna sitt levebrödi timmerbranschen. Nånstans i höjd med San Fransisco börjar de kustnära Redwoodskogarna med Sequoiaträd och vi spenderade förmiddagen med en långpromenad i Russian Gulch State Park, just norr okm Mendocino. Träden här var inte så väldigt stora eftersom skogen avverkats på 1800-talet. Eftermiddagen vandrade vi runt i byn och därikring. Mendocino ligger på en udde med skarpa kalkstensklippor ofta lodrätt ner i havet.

Stubbe som grogrund. Russian Gulch State Park 4/8.

Mendocino 4/8.

Nästa mål var den storslagna skogen i Humboldt Redwoods State Park. På vägen körde vi igenom Drive-Thruträdet i Leggett. Övernattning i lilla Ferndale.

Det där är jag i bilen, så Anna-Lena tog bilden.

Redwoods.

Många bilder blir det... Fortsätter med en del 3 i kommande inlägg. Slut för den här gången! Ha det gott!

/Niklas


Inlagt 2014-01-04 23:21 | Läst 2943 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?