Fortfarande lika oklart med inriktning. Jag skriver om det jag känner för och om saker jag gärna skulle få mer kunskap om och höra andras åsikter.

Augustilunch i Rom

I lördagseftermiddag lämnade jag filmvisningen på Zita efter bara någon minut eftersom jag inte gillade brummet i ljudanläggningen. Men skam den som ger sig. Igår, söndag, såg jag filmen fast på biograf Victoria istället. 'Augustilunch i Rom' är en varm och ömsint  liten berättelse. Den utspelar sig under några dagar i augustihettan i Rom.  Ni får leta rätt på recensioner om jag väckt ert intresse för jag vill inte avslöja något. Det finns kanske inte så mycket att avslöja, det är inte en sådan film. Jag tycker det är så fantastiskt att det görs sådan här filmer mitt i alla produktion av "stora" filmer med stora reklambudgetar. Jag ler fortfarande för mig själv när jag tänker på personerna i filmen.

Det här är inte från filmen. Det är min augustilunch. Fredag eftermiddag i Rosendals trädgård.

När jag  lite senare på söndagkvällen efter filmen skulle hemåt cyklade jag  utefter Norr Mälarstrand för det var lite häftigt med vågorna och skummet på Riddarfjärden i den kraftiga blåsten. Vid Rålambshovsparken har Stockholms Filmfestival utomhusvisning av film och jag stannar och snackar lite med maskinisten. (Det är inte alltid film i parken utan det var ett inslag under kulturfestivalen)   Klockan 21.00 ska det bli film, Allt om min mamma (Almodóvar). Före filmen blir det bli flamencodans berättar maskinisten och det kan man ju stanna och se på, tänkte jag. Personligen tycker jag att flamenco gör sig bättre i intimare miljöer än stora blåsiga parker. En bild blev det i alla fall.

Åsa Danielsson, Danza Flamenca

Jag stannade inte och såg filmen i Rålambshovsparken. Har sett den tidigare. och det räckte bra med 'Augustilunch..' med lite flamenco som dessert.  Det blev till att pallra sig hem och vila lite inför arbetsveckan.

Inlagt 2009-08-17 22:49 | Läst 1254 ggr. | Permalink