Jag har tänkt på en sak...

Fortfarande lika oklart med inriktning. Jag skriver om det jag känner för och om saker jag gärna skulle få mer kunskap om och höra andras åsikter.

Bolt + Laleh = Sant. Och en varning till Roffe, i all välmening

Det finns olika sorters kulturyttringar. En av dem är animerade filmer (det hette tecknat förr i världen). Jag är barnslig och lättrörd och gillar många av de nyare som t ex Hitta Nemo, Shrek, Wall-E och nu senast Bolt. Här är huvudfiguren en gullig liten hund som det är omöjligt att inte falla pladask för. Det är här min varning till Roffe och hans husse måste komma. I filmen finns en karaktär som i den svenska versionen fått namnet Roffe. Nu vet ju inte jag hur känslig Bengt Björkboms Roffe är men jag tycker ni ska veta att filmens Roffe är en något överviktig hamster med allvarliga svårigheter att skilja på verklighet och det som visas på TV.  Bara så ni vet. Roffe kanske inte gillar bio överhuvudtaget. Riktigt rolig film i alla fall tycker jag och jag fick dessutom svälja rätt hårt några gånger mot slutet för att inte... ja ni vet,  är man lättrörd så är man.

Jag såg filmen igår lördag och efter denna  eftermiddagsföreställning med omtumlande känslokast behövde jag lite mat och när man nu är på stan så kan man väl dra sitt stå till stacken och gynna någon restauratör. En tidning att läsa är obligatoriskt för mig. Och vad faller min blick på?  En  notis i tidningen om att Laleh spelar på Cirkus samma kväll!  Jag kände direkt att den här konserten kan bli ett trevligt sätt att höra hennes senaste musik som jag ännu inte alls lyssnat på. Sedan jag flyttade för drygt ett år sedan så är det inte ens några silverfiskar i badrummet som väntar hemma så spontankonserter är liksom helt ok för mig. Rask promenad från Tegnérgatan efter maten till Nybroplan där 47:an tar mig till Djurgården och Cirkus. Biljett på hyffsad plats köps i biljettkassan. Klart.

Inledande artist Krister Åström var inte helt och hållet min grej fast den sista låten han gjorde var rätt bra. Sedvanlig väntan när det varit något förband. Sen kommer Laleh med band. Mycket roligt att höra henne och de duktiga musikerna och hennes nya och gamla låtar. Jag har förstås som ofta någon synpunkt på  mikrofonljudet och karaktären och  nivån på basen, men det är jag det.  Den nya låtarna från nya CD´n  hade jag alltså inte hört förut och jag tror att jag skulle kunna betala 300kr en gång till bara för att på höra konsertens avslutande Big city love.  Liveversionen av denna snygga charmiga låt  är riktigt riktigt bra.

Cirkus är en schysst arena. Intim trots att det ryms 1400-1800 personer.

Blå scen

Turkos scen

En annan färg

Nu blåser det och snöar. Kan bli mysigt med rejält med kläder och en promenad faktiskt.

 

Postat 2009-02-22 13:11 | Läst 3023 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Heder åt Region Skåne

Skulder eller betalningsanmärkningar drabbar unga människor när t ex offentliga vårdinrättningar flyttar skulden från föräldrarna till barnen.  Man gör det när barnen blir myndiga. Skulderna har uppkommit när barnen var barn, alltså minderåriga, och föräldrar/vårdnadshavare inte betalat vårdavgifterna. Det är en mycket dålig start i livet att börja med skulder eller betalningsanmärkningar.

Jag anser att varje tänkande människa borde inse att de föräldrar/vårdnadshavaren som inte betalt vårdavgifterna skall stå kvar som betalningsansvariga.

Endast i  Region Skåne har man valt att ställa alla återbetalningskrav  för barnet till vårdnadshavaren/föräldern. Det har man gjort för att man är förnuftiga tänkande människor som inte enbart utnytjar en korkad svensk lagstiftning.

Heder åt Region Skåne. Varsågoda, lite bullar och frukt.

Grundinfo från bl a dagens DN. Men bilderna är förstås mina

Postat 2009-02-21 11:21 | Läst 2960 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

En man med utbildning!

   Just det, det är mig vi snackar om. Undertecknad, Yours truly, mannen vissa av er kanske  känner som Enicar.

Min omtänksamma och ansvarskännade  mamma lyckade få in mig på denna min första utbildning trots att  jag  egentligen var ett år för ung. Anledningen till att mamma fick in mig på kursen detta år var att jag sen när jag blev sex år skulle få  gå i Riktiga Lekskolan. 

Här är mitt utbildningsbevis.

För att ni skall kunna läsa lite lättare kommer här en förstoring av diplomtexten som verkligen känns perfekt för en sexåring :-)

Det här är nog det bästa. Namnförtydligandet.

Under utbildningstiden ombads vi vid ett tillfälle närvara vid någon invigning eller något jubileum vid Monarks cykelfabrik i Varberg. Jag minns faktiskt inte riktigt vad vi gjorde. Vi visade väl på en liten trafikbana hur duktiga små trafikanter vi var kan man man tro. Vad jag däremot minns tydligt är Prins Bertils närvaro. Han hälsade  på oss alla och sedan skulle han, Motorprinsen, visa sina trafikkunskaper och placera ett vägmärke vid en järnvägsövergång. Han satte dit fel märke. Och jag vågade inte säga till. suck

 Jag undrar om inte det här diplomet är min käraste ägodel.

Jag har tagit en bild idag faktiskt. Dimma har oförtjänt dåligt rykte.

Sov gott. Själv har jag ont i halsen och feber. Men att jag har feber hade ni väl redan gissat :-)

Postat 2009-02-07 21:58 | Läst 3091 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Livet är 'All inclusive'

Rubriken har jag inte hitat på själv. Jag hörde någon på radion häromdagen som sa det. Jag tyckte det var jättebra sagt så jag vill bara dela med mig.

Livet består av en massa saker och händelser och mycket av det skulle man inte beställa på postorder direkt om man fick välja. Men nu ingår liksom allt möjligt i All inclusive-paketet. Och nu kastar vi  oss över något som ingick  i mitt paket (och som nu ger mig möjlighet att pracka på er lite bilder).  Det här kanske var ett tillval till mitt  All inclusive- livspaket men ibland är det lite oklart vad man väljer eller inte väljer tycker jag. Hösten 1975 körde jag och tre goda vänner till Nordafrika med en Volvo Duett och efter den hängde vi en SMW-husvagn.

  På vår campingplats i Gabés, Tunisien

Köttaffär i Gabés, Tunisien

 Marknad i Feriana, Tunisien. En bild på en kamel är väl inget märkvärdigt men för mig var denna marknad, 1975,  mycket exotisk. Jag och mina tre vänner var de enda som inte var från trakten och ingen brydde sig ett dugg om oss. Vi var helt enkelt inte målgrupp för kamelinköp. Det insåg kamelhandlarna snabbt.

Smed på marknaden i Feriana

Vårt stiliga ekipage vid öknens rand i Algeriet

 Algeriet

 Marocko ( söder om Atlasbergen vill jag minnas) Charmigt med lite damm på det scannade diat eller hur? :-)

Jaha det här ingick tydligen. Helt OK måste jag säga.  Annat hade jag kunnat vara utan men det ingår tydligen en hel del.

Slut för idag :-)

 

Postat 2009-02-01 15:16 | Läst 2937 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera