Fortfarande lika oklart med inriktning. Jag skriver om det jag känner för och om saker jag gärna skulle få mer kunskap om och höra andras åsikter.

Jag är inte bara knäpp, jag är dum i huvudet också.

Nuförtiden beter man sig visst inte som jag gör. Jag har köpt CD-skivor igen.  En kompis påtalade häromdagen att jag nog inte låg riktigt i framkant, om man säger så. Det var för att jag frågade  honom om hur man laddade ner musikfiler från torrentsiter. ALLA vet hur man fildelar eller laddar ner men jag har väl inte riktigt orkat och så har jag nån idé om det där med upphovsrätt och sånt.

Hur som helst så har jag köpt 2 "nya" cd med Jennifer Warnes ( jag är lite kär i henne men säg inget). Tidigare beställde jag den signerade jubileumsutgåvan av "Famous Blue Raincoat" och nu slog jag till på "The Hunter" och "The Well". Båda två är nyutgåvor, s.k. remasters. Det är inte alltid nyutgåvor uppskattas av div. musikförsåsigpåare men just dessa har fått fina recensioner. Så jag skickade en slant till jenniferwarnes.com för en vecka sedan och idag när jag kom hem efter en 11-timmars dag på jobbet så låg de i brevlådan.

Jag har inte lyssnat ännu. De ska läggas över  på hårddisk som mina övriga CD-skivor men  de här och några andra utvalda kommer att stå framme för att de är vackra och ger mig nånting mer i musikupplevelsen än bara musiken. Ungefär som en papperskopia av bild i jämförelse med en bild på dataskärmen.

Nu ska jag sova gott för jag har faktiskt varit lite duktig idag på jobbet :-)

Pa

Inlagt 2011-02-22 21:23 | Läst 1459 ggr. | Permalink
Det är inte bara du som köper CD-skivor. Jag gjorde det nyligen. :-)
Understundom lägger jag även lite svart vinyl på svarven...
I och för sig plåtar jag ju med film också, så det är kanske inte så konstigt. :-)
Svar från Enicar 2011-02-23 12:34
Ja , vi är några som framhärdar. Vem vet, en dag Kanske det även för mig blir en "riktig" kamera med film igen :-)
Dum ! Nej, inte alls !!
Jag hör också till dom som köper skivor av mina favoritartister. Om jag också är "dum" då så , ok då.
Stevie Nicks kommer strax ut med en ny platta och den ska införskaffas i plastfodral och inte som ettor och nollor i ett fil-fodral som kallas mp3.

Jippi ... !!
Stackars dig! Själv är jag inte dum i huvudet, jag har bara otur när jag tänker...

Det var väldigt vackra konvolut -om man får säga så om de små formaten- och en riktigt bra bild du gjort med dem. Eftersom även gamla 33-varvare fortfarande är gångbara så kan det inte vara fel att köpa musik som man kan hålla i handen, även om den är digital.

Ha det gott! /Thomas
Svar från Enicar 2011-02-23 12:37
Tack för svar och den uppskattande kommentaren om bilden. det är "Studio Köksbordet" som står för fotot. Dvs. undertecknad med en 40d + 70-200mm.
Studiobelysningen består av matbordsbelysning + lite sido/ambientljus från diskbänken :-)
Hon är skön. Jag har Famous blue raincoat på LP. Jag har alltid älskat Leonard Cohen sådet är lite naturligt att gilla Jennifer också. Jag har för mig att Cohen är med och sjunger på någon av låtarna på den vinylen också..
Svar från Enicar 2011-02-23 13:19
Du har helt klart rätt i att mycket av styrkan i LP´n " Famous Blue..." ligger i Cohens musik. Jennifers sång är fantastisk och dessutom känner hon Cohens musik väl då hon tiden innan LP´n jobbat/turnerat tillsammans med Cohen.
Tack för kommentar
Pa
Jag är född dinosaurie och kommer att dö som en sån. Mina söner flinar åt min ålderdomliga teknikstatus men farsan duger när man vill pröva med att fotografera på film =)
Svar från Enicar 2011-02-23 13:14
Självinsikt, det är fina grejjor det :-) Borde skapa harmoni i tillvaron. Att inse att man själv i möjligaste mån skall välja. Jag jobbar på det.
Tack för kommentar.
mvh
Pa
De e lugnt, jag köper också CD-skivor, det känns mer riktigt på nå't sätt! ;)
Jag menar, att hålla i alltså! ;)
/B
Svar från Enicar 2011-02-23 13:24
Ja, jag är lite skraj för att "förlora" nåt när CD-skivorna hamnar på hårdisk. Det får bli en liten vernissage vid musikspelaren med de vackaraste och käraste fordralen :-)
Japp, då e jag me knäpp =)
Jag köper jättemycket cd-skivor, Men mest för att jag vill ha
dem i orginal. Har ju vissa band som jag älskar och då vill ja stödja dem på rätt sätt så att säga. Plus att det blir fina samlingar =)

Mvh// Mimmi
Svar från Enicar 2011-02-23 12:32
Jag har lite känslomässiga problem med att jag läggar all musik på en musikdator. Det spar plats i min inte alltför stora lägenhet och det är praktiskt att söka i Macen. Problemet är att jag kommer att sakna att hålla i CD-fordralet, särskilt de nyare som är gjorda i papper och behagligare att ta i jämfört med hårdplasten.
Tack för kommentar.
mvh
Pa