Jag går sällan ut bara för att fotografera men jag har ofta min kamera med i fall att. Så denna blogg kommer att innehålla ett urval av det som jag ramlar över.

Färmansbo sluss och GX800

Idag blev det en söndagspromenad längs Strömsholms kanal i solsken. En bra dag att testa min nya Panasonic GX800 tillsammans med Panasonic 20/1,7.

Jag kanske skulle skaffa ett motljusskydd till 20/1,7 men tycker det blir lite snyggt med solstrålarna på bild nr 3. Jag hade ett par andra bilder där solen inte skapade fullt så snygga effekter men de lägger jag inte upp här...

Inlagt 2017-12-03 15:14 | Läst 1057 ggr. | Permalink
Slussar är intressanta på många sätt, både som konstruktioner men också som fungerande minnesmärken. Jag tänker ofta på hur otroligt mkt arbete varenda sluss innebar då de gjordes, i tider då grävmaskiner, dumprar eller vanliga lastbilar inte existerande. Spadar och hästkärror var väl de vanligaste redskapen kan jag tro.Och det är inte en sluss från Smedjebacken ner till Mälaren. Alldeles utmärkt bildserie!/ Björn T
Svar från transalp-01 2017-12-04 20:16
Tack!
Färmansbo sluss har en fördel för mig. Jag kan gå dit från stugan!
Det är 99 meters höjdskillnad från start till slut, imponerande byggnadsverk! Jag har bara besökt 4 av 26 slussar så jag har några kvar! Det känns väldigt bra att se att de byter ut delar och renoverar löpande! Jag kommer aldrig trötta på att gå rundan över Färmansbo och Seglingsberg slussar.