Det blir nog en ganska blandad blogg. Mitt fotograferande har ingen speciell inriktning utan är mer en avkoppling och ett eget nöje utan några större ambitioner. Ibland finner jag också nöje i mina gamla bilder likväl som i mina nya.

Mera fåglar och andra djur

Jag har ju märkt att det finns många duktiga fågelfotografer på Fotosidan, jag är inte en av dem. Men jag gillar ändå att ta lite bilder på fåglar då och då. På sistone har det dykt upp några småfåglar som jag inte känner igen och jag tar tacksamt emot hjälp om vad det är för fåglar. Bildkvaliteten är inte den  bästa eftersom det är fotat genom ett fönster Jag har provat att bildgoogla men det svar som Google ger är "beak", alltså näbb och det hjälper ju inte mig. Dessa tre fåglar är helt nya för i år och de dök upp när kylan var som värst och de kommer inte varje dag.

Vanligtvis har jag mycket Nötskrika, Talgoxe, Nötväcka, Rödhake. En och annan Skata och Kråka dyker också upp. Det är lite rogivande att titta på fåglarna när de tar för sig av maten.


När jag senare tog en promenad så tror jag också jag såg ett ulligt litet Lamm, fast med horn?

Ha det bra.

Inlagt 2018-03-07 18:56 | Läst 810 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Det är ju det här som är så roligt med en fågelmatning. Att försöka fånga de små liven på bild och ta reda på vilka arter man har som kommer på besök. Här har du en stenknäck, med den stora näbben, en grönsiska och den som hänger i talgbollen är en stjärtmes. Stenknäck och stjärtmes är rariteter hos oss så de var kul att se. Grönsiskor har ca 30 stycken om dagen eller mer.
Hälsningar Lena
Stenknäck har jag önskat få besök av någon gång, den känner jag igen trots att jag heller inte är någon fågelkännare, kul att du fick den på bild! Stjärtmesen och grönsiskan är också fina!/ Björn T
Vad fint! Trevliga arter du har! Själv så har jag haft Stenknäck och Grönsiska sporadiskt här under vintern, men mycket mer Gråsiskor än Grönsiskor, dom kan ses i samma flockar ibland.. Stjärtmes har jag inte sett några den här vintern.. förra året såg jag dom hela tiden under ett par månaders tid! Det kan skifta mycket med fågelarterna från ena året till det andra.. Bra bilder trots att dom är tagna genom ett fönster!
Hälsn!
Fina bilder, lika kul att fotografera dem även om man inte vet namnet. Det är alltid någon på Fotosidan som kan det.
Tack ska ni ha, jag visste väl att jag skulle få hjälp här. Det är ju alltid kul att få lära sig något nytt, det blir ju lite roligare då.

Hälsningar
/ Peter
Stenknäcken har jag bara sett här hemma som hastigast en gång, den är vacker.
Och lammet var ju gulligt :-)
ing-marie