Tillfälliga betraktelser

Det blir nog en ganska blandad blogg. Mitt fotograferande har ingen speciell inriktning utan är mer en avkoppling och ett eget nöje utan några större ambitioner. Ibland finner jag också nöje i mina gamla bilder likväl som i mina nya.

En ganska tråkig bild

Snöblandat regn, grått och trist. Inget engagemang för att göra någonting. Jag tvingade mig att gå ner till "min" lilla sjö, Tollare Träsk, för att åtminstone få lite luft idag. Så här såg det ut, halvfruset vatten och snö i luften.

 

Så här ser det när man tar sig fram till min lilla utsiktsplats.

Framme vid min utsiktsplats.

Att gå ut och titta gjorde i alla fall att jag fick lust att titta på lite roligare bilder. Nedanstående är tagna i april 2016, från samma plats.

I början på april brukar Grågässen anlända, de häckar inte där men det brukar samlas ett gäng. Ungefär samtidigt brukar det dyka upp ett svanpar för att häcka. Då börjar kampen mellan Herr Grågås och Herr Svan, fast kamp är kanske fel ord. Grågåsen har inget att sätt emot, den tar snällt till flykten och flyttar sig, kanske 40-50 meter. Då är svanen lugn i ca 5 minuter sedan börjar jakten om. Detta brukar pågå någon månad innan Grågässen drar vidare. 

Där finns också Svarthakedopping och sothöns men dem bryr sig Svanen inte om, de kanske är för små för att vara ett hot? Dessutom, om tycker de att Svanen kommer för nära så dyker de ju bara.

(Juni 2016)

Postat 2017-12-12 20:21 | Läst 971 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera