Det blir nog en ganska blandad blogg. Mitt fotograferande har ingen speciell inriktning utan är mer en avkoppling och ett eget nöje utan några större ambitioner. Ibland finner jag också nöje i mina gamla bilder likväl som i mina nya.

Amerikansk trädkrypare?

Jag behöver lite hjälp igen, jag såg åter en fågel jag inte sett tidigare vid min fågelmatare. Jag gjorde en bildsökning och fick namnet Amerikansk trädkrypare, är det det svenska namnet på den eller har den andra namn också? Som sagt så har jag inte sett den hos mig förut. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så har det dykt upp några nya fåglar hos mig. Det kan kanske bero på att man bygger en hel del i närheten och att det stör en del.

Äntligen har dessutom grågässen och svanarna kommit till min lilla sjö. Eftersom isen fortfarande ligger så ser de lite förvirrade ut. Jag tippar att det faktiskt kan ta två veckor innan isen är borta. Hoppas de står ut att vänta så länge. Jag brukar se fram emot kampen mellan grågås och svan, även om det inte är en riktig kamp, grågåsen har inget att sätta emot och de häckar ju ändå inte vid sjön som svanen brukar göra.

Svanen ser lite misstänksam ut när grågässen går förbi.

Ha det bra

/ Peter

Inlagt 2018-04-07 23:05 | Läst 792 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Fin bild på Trädkryparen, vad jag vet heter den enbart Trädkrypare här. Det finns också en trädgårdsträdkrypare men den har en lite kortare baktå
Svar från arpeand 2018-04-08 09:23
Tack Peter, så bra att veta att det alltid finns kunskap här på FS. Det var Googles bildsökning som gav namnet, inga andra alternativ.

Hälsningar
/ Peter
Kul, trädkrypare har jag aldrig sett! Bra bild också!/ Björn T
Svar från arpeand 2018-04-08 11:12
Tack Björn / Peter
Håller med Peter, ser ut som 'mina' Trädkrypare jag har här.. ganska vanlig men ändå inte så lätt att se med sitt fina kamouflage! Alternativet som finns är väl Trädgårdsträdkrypare, nere i Sydsverige.. Trädkryparen är trevlig att fota, den är inte speciellt skygg!
Hälsn!
Svar från arpeand 2018-04-08 20:56
Ja, den har verkligen ett bra kamouflage, jag tror inte jag sett den tidigare. Hoppas den återkommer.

Hälsningar
/ Peter
Kul med trädkryparen! Den går alltid uppför stammen, aldrig nedför, i motsats till nötväckaren.
Svar från arpeand 2018-04-08 20:58
Nötväckan är nog den vanligaste besökaren hos mig, de flyger ofta in och plockar frön och springer sedan upp och nedför stammen.

Hälsningar
/ Peter