Bilder och reflektioner, ofta kring djur & natur - från en pensionerad sportfotograf...

Snok-a lönar sig

Steg upp tidigt igår (10/6) för att försöka plåta en havsörn i Ronnebys skärgård. Dagen innan satt den på stranden på en liten ö och flög upp bara 20 meter framför min kajak när jag kom paddlande utan kamera. Hoppades att den kanske skulle finnas på samma plats även morgonen efter... Det gjorde den, men nu lyfte den på 100 meters avstånd och bilderna blev inget vi ska prata om i detta forum... :-))

Väl iland igen satt jag på stranden vid Ekenäs badplats i Ronneby och avnjöt min frukost när jag ser något som bryter den spegelblanka vattenytan. Det liknar ett kortare periskop och efterföljs av någonting cirka 1,5 meter långt som glider efter "periskopet" och skapar en lite mindre svalvåg. Kan det vara en blekinge-variant av Loch Ness-odjuret...??

Nyfiken som jag är tar jag fram kameran och med hjälp av 640 mm brännvidd kan jag konstatera att det är en orm som är ute och simmar. Går ända ner till vattenbrynet och kan ta ett par trevliga närbilder när den kommer simmande in mot mig.

Ser på ormens form och pupiller att det är en snok och att detta måste vara den längsta som jag har sett, då den absolut inte är kortare än 1,5 meter. Att snoken ska vara en skygg orm visar sig även detta exemplar "ha lärt sig i skolan". Trots att jag knappt rör mig på stranden upptäcker den mig och vinklar av parallellt med stranden. Tacksamt för mig då detta ger mig ännu en bildvinkel med nytt ljus och vacker spegelbild i den spegelblanka vattenytan.

Som naturfotograf kan det ha sina fördelar att vara nyfiken. Kom inte och säg att det inte lönar sig att snok-a...!!!  :-))

Nya naturbilder läggs efterhand ut på Instagram under:  photogyllensten

Inlagt 2018-06-11 15:56 | Läst 5157 ggr. | Permalink
Bild 2, en förträfflig bild! Bild 3 också fin.
Svar från Gyllensten 2018-06-11 17:20
Tackar allra ödmjukast för din vänliga feedback Ragnar! :-))
Det lönade sig att fiska efter bilder i de vattnen, det blev fint.
Svar från Gyllensten 2018-06-11 17:22
Tack Stefan!
Man kan aldrig veta vad som dyker upp i vattnet eller ur snön när det töar... :-))
Det är typiskt naturfoto, man tänker fota något men man kommer hem med något annat. Många gånger, som denna, är man riktigt nöjd med alternativmenyn. Riktigt fina bilder, särskilt de sista men det är fint med en översiktsbild också
Svar från Gyllensten 2018-06-11 19:28
Tack Peter! Kan bara hålla med dig i hur ofta det inte riktigt blir som man tänkt eller hoppats, men emellanåt ganska hyfsat ändå... :-))
Trots en aning ormskräck ( Ja, även för snokar ) så måste jag erkänna att det var fantastiska bilder på en väldigt vacker orm !
Svar från Gyllensten 2018-06-11 23:17
Tack för din feedback Ing-Marie! Reptiler är inte mitt första val som fotomodeller, men när de bjuder på en trevlig bild tackar jag inte nej... :-)))
Oj så läckert! Bild två är ju toppen.
Hälsningar Lena
Svar från Gyllensten 2018-06-12 18:38
Tack för din positiva feedback Lena! :-))