God Jul och Gott Nytt År!Hemsidan är under produktion och fastän inte helt klar så rullar den nu i ny regi.
Den ser precis likadan ut som tidigare (tack duktiga Ralf - webmaster nr 1), men eftersom webbhotellet slutar använda sig av funktionen ASP så var jag tvungen att lyfta över allting till en annan webserver....eller så här: krångel, krångel och åter krångel!
Egentligen började det hela med att jag faktiskt inte fattade att man måste tömma
cache-minnet hos Google (!!!??) för jag lyckades inte uppdatera min hemsida.
Jobbar i Dreamweaver och det blev ingen uppdatering, inte ens den enklaste rad.
Nå, nu har jag lärt mig det - men den LÅÅÅÅÅNGA och HÅÅÅRDA vägen.

Under tiden har datorn försökt att jävlas in i det sista. PDF:erna gick sönder.
Då installerade vi FILEDROP på datorn (Webmaster nr 2  kan detta, inte jag). Bort till makens dator, installera samma program där oxå, en seg liten "vanlig" dator som jag installerat Backup Photoshop på i fall kraschen skulle komma)  + övriga nödvändiga program, Filezilla etc.

Drop, drop, gå bort till andra datorn, hämta upp PDF, ladda in på hemsidan.
Det funkade. Webmaster 2 - Ivan på LITESTREAM har samma ENORMA arbetskapacitet som Ralf. Jobbar på, hela tiden, slutar inte, svarar på alla mail, artig, håller tiderna, förklarar, förklarar. I fredags kväll blev alla mappar i Explorer VITA igen, då ringer han, lugnar ner mig, jag sitter i taket av stress. Sen jobbar vi på hela dan igår lördag...Efter att vi lade på (fjärrstyrning) skulle han vidare till nästa kund.

När jag praktiserade på SCANPIX Bildbyrå (FOTOSKOLAN STHLM 2008-2010) satt jag och scannade in gamla fina negativ av Lennart Nilsson och satt precis brevid IT-gänget på företaget. De hade precis lagt om hemsidan och ni skulle sett vad kunderna blev arga! Janne - som var chef för IT-företaget hade säkert 400 gula postt-it llappar uppsatta i nogrann ordning på väggen inne i sitt rum. Han var känd för att tåla stress. Fy vad duktiga killar som jobbar med sånt här..  Det var han som fick lugna ner kunderna när de ringde och skällde. Och man måste som sagt ha en enorm arbetskapacitet....Jag är grymt imponerad.

God Jul! Vi ses 2014! Nya,friska, tag! Utvilade. Solbrända.

Inlagt 2013-12-22 09:31 | Läst 1002 ggr. | Permalink
God jul i stugan!