Rggus Reflections är en fotoblogg om stadsmiljön och allt det innebär. Jag är en gatufotograf som gillar att vara aktiv och dokumentera de urbana gatorna med allt som det innebär i stadsmiljön och omgivning.

Gammalt hantverk

Vi befinner oss vid gården till Hasselgatan 9 i Sofielund. I bilden ligger ett fristående gårdshus med skylten Bleckslageriverkstad. I många år har den här lille verkstaden funnits här, årtal okänt, tidigt 1900-tal har jag hört. Turerna har varit många, cykelverkstad bl.a. Är även K-märkt. har blivit uppfräschat och är numera plåtverkstad igen ///// Robert Rggus G

Inlagt 2021-05-27 10:25 | Läst 1121 ggr. | Permalink
Det är en trevlig bild som borde väcka en del minnen. Särskilt som jag bott i området (Sofiagatan 10) och gick mina första 4 år på Sofielundsskolan. Men icke, jag gick alltid åt andra hållet och kommer inte ihåg Hasselgatan. En så vacker lite byggnad skulle jag komma ihåg om jag hade sett den.
En sådan dokumentär bild är värd mycket för de av oss som har minnen (som väcks) från Sofielund. Ett särskilt minne har jag från första klass i Sofielundsskolan. Min första lärarinna var lång, mager och bar en svart basker. Inte så konstigt men hon var grafolog och kunde se på vår handstil om saker o ting hänt i hemmet. Det kunde hon se i förändringar i handstilen.
Det inspirerade mig att själv börja studera grafologi under några år och böcker. Rätt intressant. Det går att läsa av mycket i handskriven text. Se bara på gaphalsen Trumps autograf! Den matchar hans sätt ä'att dominera omgivningen.
Men var ligger det här? Inte ett ord om var det kan ligga eller är det en gissningstävlan.

/Gunnar
Sven Blomquist 2021-05-28 09:18
I Malmö. På söder.