Rggus Reflections är en fotoblogg om stadsmiljön och allt det innebär. Jag är en gatufotograf som gillar att vara aktiv och dokumentera de urbana gatorna med allt som det innebär i stadsmiljön och omgivning.

Förr och nu i Limhamns industrihamn

Två bilder som visar förr och nu i Limhamns hamnområde i Malmö som har varit klassisk industrimark i många år. Här bedrev bland andra Cementa verksamhet i 90 år, från 1889 till 1979,  och Dragör färjorna lade till här.  Nu har det växt upp ett nytt bostadsområde döpt till Limhamns sjöstad. Tre av de sex cementa silona skall vara kvar och ev byggas om till bostäder, hela hamnen och industriområdet är bebyggt nu, jag hade inte varit där på ett tag när bilderna togs förra året vid den här årstiden, så man kände inte igen sig. man får ta en runda dit igen det har säkert byggts ännu mer nu ///// Robert Rggus G

Inlagt 2021-08-26 07:26 | Läst 502 ggr. | Permalink
Vilken kul jämförelse. När är den första bilden tagen?

När jag gjorde lumpen i flottan vid millennieskiftet låg fartyget ofta där, längst in vid den gamla "last-banan" eller vad det kan heta. Har inte varit tillbaka sedan dess och det ser onekligen väldigt annorlunda ut idag.
Svar från Rggus Reflection 2021-08-26 11:57
Den översta bilden tog jag 2007 och den understa 2020. Ja det har verkligen förändrats. Har man den gamla minnesbilden kvar i huvet, översta bilden, så känner man inte igen sig. Det är ett område man varit ofta i när Limhamn-Dragör färjorna la till i hamnen, man turade fram och tillbaka / Hälsning Robert
Hej Robert - det är bra att du dokumenterar utvecklingen. Dina foton blir bara mer och mer värdefulla med tiden som tidsdokument.
Samma utveckling i DK har pågått i flera år vid vår hamnar. Lägenheter med utsikt över vattnet är mycket efterfrågade.
Med många vänliga hälsningar från Erik.