Rggus Reflections är en fotoblogg om stadsmiljön och allt det innebär. Jag är en gatufotograf som gillar att vara aktiv och dokumentera de urbana gatorna med allt som det innebär i stadsmiljön och omgivning.

Malmö Raceway en raksträcka med fart

Vem var snabbast, om jag inte mins fel så var det Top Fuel Door Slammer, full body racing, som var snabbast, och hade bäst kvaltid, ambulansen stod stilla.  Top Fuel Door slammer är en professionell (Pro) klass Dragracing. Som är kopior av amerikanska produktionsfordon, eller andra produktionsfordon. Klassen använder 514 cu. in. slagvolym (8,5-liters), mekaniskt överladdade V8- motorer som drivs av metanol . Minsta viktavbrott för dessa fordon är 2700 lbs (1225 kg). Som namnet antyder har dessa bilar driftdörrar.

Kontroll av banan, när något hänt med bilarna. Oljespill eller delar som lossnat och hamnat på banan.

Starten är öronbedövande och kräver sina hörsel skydd

Säkerheten på banan och runt om är väldigt hög, banan kontrolleras hela tiden, den måste vara ren, inget oljespill eller delar från kaross eller motorerna får ligga kvar. Och inför varje säsong besiktas en Dragracing bana av Svenska Bilsportförbundet med underlag av Rikspolisens författningssamling , när det gäller riktlinjer och regler för bankörning och för uppdatering av banlicens //// Robert Rggus G

Inlagt 2021-10-02 14:09 | Läst 547 ggr. | Permalink