Rggus Reflections är en fotoblogg om stadsmiljön och allt det innebär. Jag är en gatufotograf som gillar att vara aktiv och dokumentera de urbana gatorna med allt som det innebär i stadsmiljön och omgivning.

Prins Bernhard ett flytande nöje

På 80-talet var den 70 år gamla Rhenbåten nöjesbåt i Karls-hamn. Prins Bernhard kom till Malmö 2007, och det blev restaurang med två matsalar  och nattklubb. Sedan 2007 då bilden är tagen har det varit många "turer" med den här båten. Många ägarbyten, stängd av kronofogden, bombhot, och anlagd brand. Och jag tror i nu läget att det är en ny ägare som har nått på gång ///// Robert Rggus G

Inlagt 2021-10-08 10:07 | Läst 456 ggr. | Permalink
Inte helt ovanligt att krogbåtar genomgår såna öden. kanske inte bombhot, men resten.

I Visby hamn låg en ständig oroshärd "Graceland". Båten nästan sjönk men räddades. Till allas lättnad drogs den iväg mot fastlandet och blev oroshärd i Uppsala hamn.

Bränder, hot, musik hela natten, oren sprit, ojojoj.

Jag hade faktiskt en affär med den som ett tag ägde Graceland. Han var en trevlig man som i som i grunden var antikhandlare. Han hade sålt en antikvitet som jag lämnat in till honom för försäljning då vi flyttade från ön. Men han hade inte kommit sig för att betala mig. Då jag kom till båten halade han fram en tjock plånbok och lämnade över slantarna. No prpblemas.
Ja, krogbåtar är ju ett trevligt inslag i stadsmiljön, men verkar dra till sig problem, men det är väl så i den branschen, även på fastland / Robert Rggus G