Rggus Reflections är en fotoblogg om stadsmiljön och allt det innebär. Jag är en gatufotograf som gillar att vara aktiv och dokumentera de urbana gatorna med allt som det innebär i stadsmiljön och omgivning.

Den odugliges sista utväg

Efter att ha varit på en föreläsning om gängkriminalitet på Rättscentrum här i Malmö. Fick jag förklaringen varför "Sluta skjut projektet" som polisen kört  ett tag nu, har fungerat bra i Malmö men inte i Stockholm, och övriga landet. När de gängkriminella känner sig trängda så flyttar dom. Flytta och våld är den odugliges sista utväg / Robert Rggus G

Inlagt 2022-01-07 11:29 | Läst 568 ggr. | Permalink
Så är det säkert. Kriminalitet i allmänhet är ju en slags oduglighet. Man vill ha - men man vill inte jobba för det.

När det gäller den kända skulpturen du visar, så är det ändå så att man måste nagelfara sina argument – annars kan det få motsatt effekt. Jag ser nämligen genast att om det hade gått att knyta denna ”knut”, så hade revolverpipan behövt vara ca. dubbelt så lång som en sådan revolver har. Då blir det lite löjligt, och alltså ett dåligt argument.
Svar från Rggus Reflection 2022-01-07 12:47
Som du själv skriver den kända skulpturen , den är en symbol för kampen mot våld och världsfred, inte hur det fungerar i verkligheten att göra en knut. Ett Väldigt bra argument tycker jag. Men tyvärr så tar de odugliga inte åt sig det på rätt sätt / Hälsning Robert
syntax 2022-01-07 13:23
För mig blir i alla fall effekten den, att om argumentet (i detta fall skulpturen) innehåller orimligheter, så försvagas detsamma som argument. Det leder till att varje gång jag ser skulpturen så tänker jag på orimligheten - inte på budskapet. Det var nog inte så skulptören hade tänkt sig.
aasaboe 2022-01-07 13:30
Colt finns faktiskt i en version med riktigt long pipa, Colt Buntline. Men om man kan slå knut på den vete katten ;-)

https://en.wikipedia.org/wiki/Colt_Buntline