Rggus Reflections är en fotoblogg om stadsmiljön och allt det innebär. Jag är en gatufotograf som gillar att vara aktiv och dokumentera de urbana gatorna med allt som det innebär i stadsmiljön och omgivning.

Paraskavedekatriafobi

Rubriken Paraskavedekatriafobi, är inte ett resultat av att jag somnade med pannan på tangentbordet. Låter som rena Grekiskan, vilket det är. Uttrycket betyder fobi mot fredagen den trettonde, som vi tog oss igenom igår. Ok, nog med meningslös information och över till kärnfrågan. Är fobin för fredagar som infaller den 13:e bara trams, eller borde vi hålla oss under täcket den dagen. Om det finns någon som håller statistik på detta. Jo, det finns,  självaste räddningsverket. Statistik som handlar om räddningsinsatser och olycksfall. Statistiken visade att fredagen den 13:e inte är värre än andra fredagar. Statistiken visar således att fredagar den 13:e har oförtjänt dåligt rykte i verkligheten, det inträffar färre saker av allt denna dag. Men visst känns det tryckt när våra myndigheter rycker ut när det händer någonting, och även fungerar som en ställföreträdande moder som ömt klappar oss på fontanellen och lugnande förklarar " Det finns inget monster under sängen ". Nog om detta, vi har tagit oss förbi den här fredagen, nu är det lördag och vi ser framåt ///// Robert G

Inlagt 2023-01-14 13:00 | Läst 296 ggr. | Permalink
Jag har sett på rumsdörrar i hotell att nr 13 saknas och har ersatts med 12a.
Fredagen har sedan 1800-talet ansetts som olycksdag och fredag den 13:e sitt ursprung i börskraschen i New York, men bara i litteraturen, till exempel i Thomas W. Lawsons roman Friday, the Thirteenth (1907), som handlar om panik bland börsmäklare på Wall Street.
Den verkliga börskraschen på WallStreet skedde på torsdagen den 24 oktober 1929 som ledde till den stora depressionen i USA och Europa på 30-talet. Mvh Wolfgang
Var inte ens medveten om att det var denna dag igår, förrän jag på kvällen såg det i datorn. Så detta lämnade mig helt obekymrad.
Måndagar ska man också se upp med! Inte mist produkter tillverkade på måndagar.