Rggus Reflections är en fotoblogg om stadsmiljön och allt det innebär. Jag är en gatufotograf som gillar att vara aktiv och dokumentera de urbana gatorna med allt som det innebär i stadsmiljön och omgivning.

En vanlig fredag"eller"

Fredagen den 13. Tror du på gammalt skrock. Jag började fundera på hur jag själv gör, och kom på att vissa saker gör man nästan dagligen, utan att tänka sig för, om man inte är skrockfull. Som att gå på brunnar, det ger otur. Det gör jag nästan alltid. Att lägga nycklar på bord, det händer ofta.

Om man ser en svart katt gå över vägen, det betyder otur. Det kan man förhindra genom att spotta tre gånger över axeln, eller säga tvi tvi tvi, direkt efter katten passerat. Men att spotta över axeln kan få oanade följder, om man har någon bakom sig. Ser jag en katt så bryr jag mig inte, klart jag skulle bromsa om det behövs. Utom en gång, hade en stor lastbil bakom mig.

En krossad spegel ger sju års otur. Oj, oj, det har hänt ett x-antal gånger. Att gå under en stege, det ger otur. Det gör jag aldrig, av rent praktiska själ. Man skall knacka med knogen i trä, och komplettera med ramsan, peppar, peppar ta i trä, för att förhindra att något otrevligt man sagt, skall drabba en. Knackar då i mitt huvud, trä som trä. Att fälla upp ett paraply inomhus, betyder otur, klart att man gjort, man kan inte köpa grisen i säcken.

Att nysa betyder otur, och att ens fiende tänker på en. Det måste vara Putin, Han tänker mycket på oss Svenskar nu. Att säga prosit skrämmer oturen. Fienden har inte kommit ännu. Att kliva på en spricka i gatan ger otur, asfaltssprickor eller jordskredssprickor ??

Fredagen den 13 är enligt sägen en otursdag, av många anledningar, vilka? Ha en trevlig fredag ///// Robert Rggus G

Inlagt 2022-05-13 13:25 | Läst 166 ggr. | Permalink