Rggus Reflections är en fotoblogg om stadsmiljön och allt det innebär. Jag är en gatufotograf som gillar att vara aktiv och dokumentera de urbana gatorna med allt som det innebär i stadsmiljön och omgivning.

Malmö Raceway en raksträcka med fart

Även juniorerna kör på strippen. Det går under många benämningar, och klasserna är ännu fler. Allt från juniorklasser till top fuel dragsters med tio tusentals hästkrafter. Och alla klasser är gemensamma alltså inte olika klasser för man/dam.
Malmö Raceway  har genom åren samarbetat med flera team, i flera klasser, top fuel, dragbike mfl. En av de tuffare utmaningarna för material, en massiv urladdning av energi under en väldigt kort tid, ställer enorma krav på alla ingående komponenter, allt från minsta skruv till föraren själv.

Även om det är en mans dominerande sport så har tjejerna lyckats bra under lång tid. Top Fuel är Dragracingens kungaklass. Men just nu regerar drottningarna i sportens tungviktsklass. Alla de tre stora mästerskapen i världen har tjejer regerande mästare. Top Fuel är den mest extrema av alla klasser. 10000 hästkrafter, nitrometan och farter över 500 km/timmen. När du tar på dig hjälmen handlar det inte om du är man eller kvinna det handlar om att fokusera. Veronica Olderin, 32, är uppvuxen kring båtar, bilar och motorcyklar. Hennes stora intresse för motorsport har kommit från hennes pappa. Under större delen av sitt liv har Veronica kört båt och 2015 blev hon tillsammans med sin partner världsmästare i offshore racing. Men  gick över till Dragracing på grund av rygg skador. Veronica tävlar nu ute på Europa banorna i klassen Top Fuel Doorslammer. Detta är från säsongen  2007 Malmö Raceway  ///// Robert Rggus G

Inlagt 2021-08-22 07:19 | Läst 276 ggr. | Permalink