Rggus Reflections är en fotoblogg om stadsmiljön och allt det innebär. Jag är en gatufotograf som gillar att vara aktiv och dokumentera de urbana gatorna med allt som det innebär i stadsmiljön och omgivning.

Malmo Today "Limhamn"

Malmös senaste tillskott av sommargator-Järnvägsgatan Limhamn mellan april-oktober. En dödsstöt för småföretagen eller en välbehövlig grön oas i en övertrafikerad ort. Åsikterna går kraftigt isär kring den lilla gågatan på Limhamns centrum, bland Limhamns borna. Alla Limhamnsbor är inte positiva. En rad företrädare för butiker, caféer och andra verksamheter på gatan har skrivit under en namninsamling i protest mot projektet. De menar att de har förlorat kunder sedan bilarna försvunnit och de vill få politikerna att dra tillbaka projektet. Malmö stad vill ha en dialog med berörda parter, vi får se hur det går. Tycker själv det känns bra med bilfria gator //// Robert G

Inlagt 2022-07-22 15:58 | Läst 572 ggr. | Permalink
Hej Robert.
Det är en balansgång. Man vill få ut bilarna från innerstaden. Men om bilisterna inte vill gå de extra stegen från parkeringsområdet till de små specialbutikerna på huvudgatan – då stänger de. Kunderna kör (i sina bilar) till de stora köpcentrumen utanför stadskärnan.
Känner igen detsamma här i Roskilde.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Visst kan bilfria gator vara en fördel för några, men om det blir på bekostnad av att området utarmas på företagare och butiker så är det nog till nackdel för fler.
Vårt lilla torg här i Nockeby har också drabbats av ett så kallat sommartorg.
Butiksägarna är förtvivlade för deras omsättning sjönk rejält då det infördes.
Inte nog med det, torget blev så fult med stora betongklossar som stängde av en väg.
Alla kan inte gå och handla, vet hur besvärligt det är att ta sig fram med kryckor som jag gör för tillfället.