Rggus Reflections är en fotoblogg om stadsmiljön och allt det innebär. Jag är en gatufotograf som gillar att vara aktiv och dokumentera de urbana gatorna med allt som det innebär i stadsmiljön och omgivning.

Personalmatsal

Det kan svida till i hjärtat av ett ord som detta, som betecknar något som man upplevt och tillbringat tid i, i hela mitt yrkesliv. För mig står personalmatsalen för platsen där man äter tillsammans och pratar med sina arbetskollegor. Det står för ett sammanhang där man har arbetskamrater som man kan sammanstråla sin vardag med. Nu har man bara köket där hemma med familjen, men det duger bra det också. Man försöker få lite kollektiv matsalsfeeling hemma. Man kan sakna olika tillfällen som kaffe fika eller julbord, när alla samlas. personalmatsalen har också hjälpt till många gånger när man har behövt skingra tankarna.

Man har inte behövt vara ensam när demonerna blivit stora och påträngande, och livet känts tungt, då har man haft arbetskamraterna, och ett uppiggande småprat.

Ordet personalmatsal är ett pampigt ord med sina 3 a:n. Det blir som en trestegsraket, som fyras av i positiv riktning. Och det har en vacker patina, från en tid då orden tydligt talade om vad de betydde. Idag när man talar om personal omvårdnad, så använder man den löjliga benämningen HR "Human Resources" . Ordet personalmatsal, det är tydligt och redigt ///// Robert G 

 

Inlagt 2022-09-22 16:46 | Läst 254 ggr. | Permalink
Så sant. Väl formulerat. Hälsar NL
HR. Tydlig import av amerikanska värderinger. "You are fired".

Betr personalmatsal så tyckte jag att det var skönt att komma ut på stan och ät lunch själv eller med nån eller några som inte var arbetskamrater. Men jag hyllade verkligen kafferasten! Perfekt för lite avspänt snack om ditt och datt.