Rggus Reflections är en fotoblogg om stadsmiljön och allt det innebär. Jag är en gatufotograf som gillar att vara aktiv och dokumentera de urbana gatorna med allt som det innebär i stadsmiljön och omgivning.

Triangeln en samlingspunkt med flöde

Triangeln med köpcentrum och citytunnelstation har blivit en samlingspunkt i Malmö. Ett flöde för att kunna ta sig till punkt A till B. Utformningen av stadens rum påverkar stadslivet. Om kvaliteten är låg pågår endast de nödvändiga aktiviteterna. Ett stadsrum med hög kvalitet inbjuder flera olika användare olika tider på dygnet. Socialt välfungerande stadsmiljöer präglas av att många aktiviteter kan äga rum samtidigt. Detta kräver att rummens utformning, funktionsmässiga uppdelning gjorts i en väl avvägd balans som tar hänsyn till alla stadens användare och medborgare. Alla stadsrum kan dock inte bli lika välbalanserade. En del platser och stråk är överbelastade med trafik medan andra områden är mer lugna och kan utformas för fotgängare, cyklister och aktiviteter i mycket större utsträckning. Triangeln är ett sådant väl avvägt stadsrum i Malmö. Idag fredag, blir det ett ett besök till Tringeln Köpcentrum ////// Robert Rggus G



Inlagt 2021-08-27 09:32 | Läst 540 ggr. | Permalink
Bra info i text och bilder.

Det var ett tag sen jag var i Malmö och då var Triangeln inte så inbjudande direkt. Här ser det bättre ut. Och din text funkar som målsättning för stadsbyggare!
Intressant plats och arkitektur. Får lite vibbar av franska Louvren.
Snyggt fotat.

MvH
Johnny
Svar från Rggus Reflection 2021-08-27 14:54
Tack, Johnny, ja lite vibbar får man, lite annorlunda konstruktion, men samma funktion under marken / Hälsning Robert