I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Förstoringar av naturbilder och Porsche

Bilder gör sig bäst på väggen och inte i datorn, här är det Åman som rinner igenom Kvarnåsen i Västerbotten som jag fotograferade i fredags förra veckan, himmelen var så härligt rosa och snön ligger så mjukt runt ån.

Båda dessa motiv fotograferade jag i lördags och det var så tjock dimma att solen knappt trängde igenom den, så blev härliga förstoringar på väggen.

Jag följde med Svenska Porsche gänget till Arctic Circle Race utanför Moirana, Norge under en regnig helg under 2017, det var riktigt skoj faktiskt, så hade givet med mig "Kanonen" och här blev det svartvita bilder av Porsche som motiv.

Postat 2018-01-15 22:27 | Läst 7862 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

I jakt på fin gammal tallskog för fotouppdrag

Fick ett fotouppdrag av ett större företag där dom ville ha bilder från gammal fin tallskog som ska fotas med modell i morgon söndag redan, så gav mig ut i dag för att hitta det rätta stället för uppdraget...

Jag lastade skotern på släpen, för tänkte att det är nog liten risk att hitta en fin gammal tallskog nära en bilväg

Lastade fotoryggsäcken med Canonen och objektiven i fall jag skulle hitta något annat längst vägen

Hittade bara ungskog och kalhyggen och återplanteringar längst min väg, den riktigt gamla urskogen är som försvunnen...

dom största finaste tallarna hittade jag inte, hur än jag sökte...

Det är ju snyggt med tallskogen som ser ut så här, men är ju bara ungskog?

Sökte dock vidare och hittade ett vettigt ställe, men är inte riktigt den kaliber som jag ville ha för foto/modelljobbet, men har då hittat ett ställe att fota på i morgon, så får vi hoppas att uppdragsgivaren blir nöjd?

Ovan bilder är tagna med min lilla poketkamera, som man rymmer i fickan på skoterovarallen. Bilder nedan är andra motiv som jag passerade på jakten efter tallskogen, då jag såg motiven så fick jag plocka fram den stora Canonen...

Ett kalhygge, men solen och dimman var magisk, så svårt att bara passera utan att fånga det på bild.

Solen syntes knappt genom dimman, ser mer ut som monen, men är solen mitt på dagen i dag 13/1 2018.

Mäktigt med solen så stor, men så kall, var -17,5 grader här

Hittade några grenar att fota mellan, lite svårt att få focus på solen genom grenarna, men hittade rätt till slut.

Passerade Skellefteälven som såg ut så här i dimman.

Inte lätt att köra bil i denna dimma, men snyggt när till och med grenarna bugar för en när man kommer framfarandes :-)

Ett ödehus/garage på landsbygden är ingen ovanlig syn, men dimman och ljuset.

Jag följde vägen och var bara tvungen att stanna till, för inte underligt att det blir strömavbrott när ledningarna är överväxta så här?

Jag kom fram till en by, Gallejaur som ligger i Norrbotten på gränsen till Västerbotten, men tillhör Arvidsjaurs kommun, det ligger på södra spetsen av kommunen, för i tiden sa dom att det låg i Arfidsjaurs socken i Pite lappmark.

Lappmarken i våra trakter var samernas land tills dess den Svenska koloniseringen startade under 1700 talets senare häft, nybyggarna slog sig ner i Gallejaur under senare delen av 1700 talet och mycket är bevarat tack vare tre systrar som bodde där, läs mer om dom på www.gallejaur.com

Det var några nyfikna får som tittade på mig som dom inte sett en människa tidigare!

Till och med bocken Bruce kom för att beskåda människan som bar en låda som han riktade mot dem.

Här ser man lite äldre bra bevarade byggnader, Gallejaur är ett naturreservat och ska bevaras för eftervärlden, här har det även spelats in några filmer, bl.a Ormens väg till hälleberget 1986, en roman av Torgny Lindgren som kom ifrån Raggsjö som ligger några mil härifrån bara, Pernilla Wahlgren, Stellan Skarsgård och Stina Ekblad var några som hade roller i den filmen.

Finns mycket fint att fota där i Gallejaur

Finns många fina motiv att fånga, sommar som vinter, dock tycker jag sommarn är mäktig där då dom slår hö som förr i tiden med lie och hänger upp höet på tork som förr, känns som man åkt med en tidsmaskin när man kommer till den byn kan jag tycka :-)

Nåväl, dags att sova, har ett fotouppdrag i morgon med modell och i tallskog, så blir spännande, men för att lyckas så behöver jag sömn.

Alla bilder ovan © Copyright fotograf www.posterinorr.se

Postat 2018-01-13 23:31 | Läst 7538 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera