Mina tankar

Att ta ett steg tillbaka

Jag sitter på en stubbe i Fyledalen och väntar . Ovanför väntar en Spillkråka på att det ska börja röra sig i det gamla trädet .

Jag tittar runtomkring mig och undrar vad som hände .  Du min lilla Källa är ju inte med mig idag . Det är ju inte lika självklart längre .  Du har ju börjat på dagis . Sitter säkert och laddar för en kontakt med Kristian som du pratat om .

Själv är jag i skogen och funderar på den resan mitt fotande startade med din födelse . Då var det Saxofonen men när du kom till blev det en naturlig gräns jag behövde . Vi har ju kvar musiken ändån .

2007. Jag fotar järnet med min lumix .

Tycker det är hur kul som helst :)

Det är mycket sv vitt . Kan tänka mig att det är så man upptäcker ljuset och vad det kan göra .

Skogen är det inte så frekvent än . Men det blir resor ibland .

2008 . Det blir mycket fotande hemmavid .

Men vi hittar ju Kronoskogen och hallonsnåren där :)

Fyledalen och Marietorp och .....

På semester i Polen 2008 ( Hade man sagt på 80 talet att jag någonsin skulle åka till Polen på semester hade jag aldrig trott på det :) ) där fångar jag ditt pincettgrepp när du leker med vatten . Jag älskar den bilden

Jag ser vad som behövs ändras då men jag vet nu att foto är ju jättekul :) och skogspromenaderna avlöser varandra .

Backarna nedan huset finns ju alltid

Nu är du tre och börjat dagis . Jag sitter på en stubbe och väntar på en pippi som jag gillar massor . Spillkråkan . Jag tänker på dig min lilla inspirationsKälla . Idag är du inte med men nästa vecka tycker jag att vi sticker till Haväng kanske eller ....

Ricki

 

 

Postat 2010-04-25 08:32 | Läst 3827 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Sippresan

Året är 2008 . Det är tidig vår och vi har just packat bilen du och jag . Jag är 38 år och stolt far . Jag har en enorm vilja att visa dig den vackra värld och allt som finns där ute . Du är nyss fyllda ett . Går och har ett nytt sprött språk som har börjat visa sig .

Vi ska till Marietorp där Sipporna har börjat visa sig . Jag minns att luften var så där hög klar och luktade nygösslad åker . Det är doften av liv .

Och visst var sipporna där . Vi gick långt in .

Jag kännde hur ditt huvud gick hit och dit och märkte hur dina ben sprallade . Men jag ville komma in långt där in där slyet övergår till ren och stor Bokskog .

Det kvittrar intensivt . Nästan omöjligt att skilja fågellätena åt . Jag hittar en fin plats .Sätter ner dig och du är helt vild . Reser dig , går och sätter dig . Borrar ner fingrarna i myllan och liksom suger upp näringen från skogen i din kropp .

Underbart och viljan att dokumentera börjar pocka på i mitt liv . Länge länge låter jag dig hållas . Min panasonic lumix går varm men jag börjar känna behovet av något mera i kameraväg . Den inspiration du bjuder mig är helt enorm .

2009 . Vi väljer en vacker dag och ger oss i väg . Sipporna är där och nu rör du dig lite mer obehindrat . Kameran finns med men den är aldrig i vägen . Först och främst är det vi i Sippskogen . Jag hittar en fluga på ett blad och den första makrobilden är tagen . Du hänger över ryggen min och tittar . Tillsammans ser vi det lilla surrandet . Jag visar i kamerans bildskärm och du tittar intresserat .

2010. Vår och nu är du tre år och min ständige följeslagare i skogen . Mamma arbetar i sin verkstad och vi sticker i vanlig ordning ut . Ut i den fina världen .Till Marietorp ska vi. I bilen pratar vi om Majbaggen vi såg i går . Den såg ju så kul ut där den släpade sig fram .Vi kommer ut till skogen och sipporna är inte riktigt där än men vi kastar oss ändå ut i det vackra . Du plockar en bukett till din mamma Steffanie

Går gör du hela vägen till våran plats . Blåsipporna gillas mycket . Vi hittar en plats bakom en rotvälta där vi lägger ut en filt . Det finns knappt tid till något äpple .

Det är då det händer . Du stannar i ditt plockande och vänder dig mot mig och frågar mig .- Hittar vi tillbaka säger du . Jag skrattar och svarar . - Det är klart vi gör Du får helt enkelt lita på mig säger jag . Du vänder dig om och över din axel hör jag . - Det är ju klart jag gör .

Dom orden är så väldigt viktiga för mig . Dom fick mig så sprallig att jag måste ju få ut dom i mitt första blogginlägg någonsin . Det är ju så klart alla dom där sakerna som finns runt om oss . All inspiration , glädje och trygghet som bär oss på våra resor framåt i livet är självklara ting . Lika självklara som när du lite spontant över axelen säger - Men det är ju klart att allt det där ska finnas

Ricki

Postat 2010-04-17 21:12 | Läst 3526 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera