Kronhjortarnas rike,,

Besökte för ett par år sedan ett fantastiskt ställe, Jägerborgs Dyrehave, strax utanför Köpenhamn. Ett gigantiskt naturområde på flera kvadratkilometer där djurlivet är enormt. De gamla ekarna bildar en inramning som är magnifik.

Kan rekommendera ett besök här, gärna under hösten när kronhjortarna har sin brunsttid.

Inlagt 2019-06-25 09:26 | Läst 807 ggr. | Permalink
Dom två första bilderna var fantastiskt fina, det lyser kraft och styrka om hjorten som du fått fram så fint.
Sten
Svar från Klassikern 2019-06-25 11:48
Hej Sten o tack för kommentaren !
Ja kan bara hålla med, det lyser verkligen om hjorten som är omgiven av sitt harem :-)
Vackra bilder, i fantastiskt ljus dessutom!
Hälsn!
Svar från Klassikern 2019-06-25 11:50
Hej Jan och tack för kommentaren !
De sista bilderna blev tagna sista morgonen i det första morgonljuset. Dessa bilder fick jag "jaga" lite....och vips några minuter senare var ljuset borta. Rätt plats i rätt tid är nyckelordet :-)
Fina bilder och med fint ljus. Har varit där några gånger på hösten, det kan som sagt rekommenderas. Jag har gått in via Hjortekærport den västerut och sedan gått stigen som går syd på. Har man tur så får man dem i motljus när de kommer från fälten på morgonen och går in i skogen.
Svar från Klassikern 2019-06-25 18:36
Hej Peter och tack för kommentaren! Ja det är ett otroligt ställe att besöka, inte bara för hjortarna utan även för den fina naturen. Tack för tipset om motljusbilderna. Jag cyklade omkring och försökte hitta bra miljöer. Sedan skall ju hjortarna komma, och solen stiga upp också :-)
Jättefina bilder, inte minst för mig som aldrig sett en kronhjort live. Precis som Sten gillar jag kraften som framgår av de första två bilderna, men gillar också den sista med eken och solljuset extra!/ Björn T
Svar från Klassikern 2019-06-26 06:18
Tusen tack Björn ! Jag hade inte sett kronhjort live heller innan jag åkte till Jägersborgs dyrehave. Det är ett fantastiskt naturreservat. Motljusbilderna fick jag jobba lite extra med för att få till :-)