** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Street photography som utvecklar mig själv och andra.

Osannolika händelser

Jag slutar aldrig att fascineras över de ögonblick som dyker upp när man gatufotograferar. Det här är ett av många exempel på det. Jag befinner mig på Järntorget i Göteborg och upptäcker killen med de svarta solbrillorna. Tänker att det kanske kan bli något bra av det om jag bara kommer i rätt position. Just då dyker tjejen upp. Hon står där och väntar på någon och rör sig inte ur fläcken. Och det är absolut inte killen vid väggen hon väntar på. Vid en första anblick ser bilden arrangerad ut, men det är så långt därifrån man kan komma. Nej, det är en helt vanlig händelse, en helt vanlig lördag i Göteborg.

Eller varför inte nedanstående situation. Det var ett par år sedan jag hamnade framför de här båda damerna och jag förstår fortfarande inte vad som hände. Säkert är det mor och dotter, de har varit och shoppat någonstans i Göteborg, har händerna fulla, men det fanns ändå tid att köpa glass. Men ... vad hände sedan? Vad skulle de göra och var det en tyst överenskommelse som låg bakom att de båda samtidigt stoppade in hela glassen i munnen. Precis i det ögonblicket dök jag upp, blev lika paff som dom. Jag hann ta en bild innan jag på ett mycket gott humör promenerade vidare. 

Det här är en av de bilder jag har haft på min just avslutade utställning. Jag hade hela tiden förhoppningen att de skulle dyka upp. Ville och vill fortfarande ha deras kommentar/reaktion.

Inlagt 2011-02-03 21:45 | Läst 2875 ggr. | Permalink
Bilden med glassarna är obetalbar. Och i den översta ser de verkligen ut som de spelar teater. Grymma bilder!
Och visst har ögonblicket en särskild tjusning. Det har fascinerat mig i 24 i år.
Svar från Mats Alfredsson 2011-02-04 18:12
Tack Magnus. Det är ju just sådan thär (bland annat) som håller mig igång :-)
Så du gör en entre i bloggvärlden, kul! Den sista bilden får mig att dra en suck av lättnad att du inte rumlar runt med kameran i närheten av mina trakter. Det måste ju bjudas en hel massa tok-roliga situationer när man kommer släpandes med barn, tillbehör och jag vet vad. Den lilla fotnoten om att man med fördel skulle vara en bläckfisk när man blev mamma missade jag… /Malin
Svar från Mats Alfredsson 2011-02-04 18:13
Ja, jag kunde inte hålla mig av någon anledning. Du har rätt, ingen går riktigt säker.
Bra ögonblicksbilder! Vad är det som gör att sv/v känns ännu effektivare i budskapet!? Är det att avsaknad av färg gör att "situationen" framträder tydligare? Jag tänker tex på den "motivkonkurrerande" rosa affischen i andra bilden.
Svar från Mats Alfredsson 2011-02-04 18:54
Hej David. Du kan ha rätt med effektiviteten och det är absolut så i vissa fall. Väger alltid mellan färg och svartvitt i alla bilder. Börjar nästan att med att testa i svartvitt eftersom det oftast tilltalar mig mest, men ibland blir det alltför "platt", vilket jag upplevde i just det här fallet.
David Elmfeldt 2011-02-04 20:42
Mm. Sant. Sv/v kan lätt bli platt. Ytterligare en dimension. Är det då man kompenserar med vinjettering och brus? :)