Det är mycket Terje nu...

 

091001- 091012 Till och med dag Tvåhundraåttiofem

Det ÄR mycket Terje nu....

Var på föredrag, eller kurs kanske, i Vårgårda häromdagen. Föredragshållare var en alltid lika underhållande och provocerande Terje Hellesö som diskuterade bild och känsla. Vad är en bra bild? Vilken bild är bäst? Hur mycket betyder skärpa, oskärpa, ljus och mörker? Och ögon... ;-) Många intryck och idéer fick man med sig därifrån.

För ett par helger sedan var en del av Lerums fotoklubb på en liten fotoresa till Falkenberg med omnejd och en av deltagarna hade varit på kurs hos Terje en vecka alldeles nyligen. Han var inspirerad, inspirerade många av oss andra och kanske provocerade någon... Fantastiska bilder tog han i gråvädret!

Idag tittade jag in på Terjes blog och hittade ett bildspel som hette "Dimma". Riktigt vackert och mystiskt. Mer illusion än perfektion och massor med känsla. Terjes blogg hittar du här

Ligger lite efter med dagens så här på upploppet, men här kommer några stycken...

091001 Rosenfrukt...

091002 Dimma över tjärnen...

091002 Liten höstbjörk...

91003 Wet...

091004 Blågul...

091005 Månkraft...

091006 Morgonljus...

091007 Rondellhundens återkomst...

091008 Höstand...

091009 På tråd....

091010 Stenar på stranden...

091010 En strimma ljus...

091011 Linjer...

091012 Rörelser...

Ja, jag ligger fortfarande lite efter, men hänger med, och efter den här bloggen är det "bara" åttio bilder kvar att publicera och sextiosju spännande bilder att fota innan projekt 365 olika bilder på 365 olika dagar år 2009 "is completed"...

Allt gott! /Susanne

 

 

 

 

 

 

Inlagt 2009-10-25 17:50 | Läst 2959 ggr. | Permalink
Vackra bilder från tjärnen :-)
Men den som stack ut mest, av dessa, var "Linjer". Härligt fritt flytande gråblåa toner, och det lilla grässtrået som sticker ut färgmässigt, men inte formmässigt, utan flödar lika fritt som sanden, men ger det där lilla som ögat kan haka tag i, och ger karaktär åt bilden :-)

Ja snart börjar nedräkningen på allvar, kul :-)

Kram Jörgen
Svar från susvik 2009-10-26 08:26
Tack, Jörgen för din vackra beskrivning av fotot "Linjer".
Kanske får jag låna orden som citat till årsboken?
Själv gillar jag dim-bilderna bäst. Det var en fantastisk morgon och jag har hundratals bilder på dimma från den morgonen... Men de får jag väl använda till något annat ;-)
Ha en härlig vecka i höstrusket, jag menar höstmyset...
Kram, Susanne
Ja.. har pratat med några som fått "äran" att möta honom live, gå på seminarier o kurser med honom och alla är de lika hönförda efteråt. Man blir ju grymt nyfiken över denna fantastiska man och hur han lyckas entusmiastera andra (hmm kan man ens kalla det så) så till den milda grad.
"Jag vill också" hoppar den lilla tjejen inombords och hoppas o önskar att jag också en dag får bli så där härligt inspirerad och bara sitta länge i naturen.. inte fota.. bara insupa och vara.

Jag älskar din linjebild med.. men även dimman över tjärnen o skatan och fåglarna i flykt och... ja..... ALLIHOP

Krma o tack för lite inspiration så här på måndagsmorgonen
Svar från susvik 2009-10-26 08:33
Tack Anna.
Har du gått in på Terjes blogg och tittat på bildspelet "Dimman"? Inspirerande bara det! Så subtila bilder genialt sammansatta till en speciell helhetskänsla...
Ja, en veckas Terje-kurs skulle inte göra ont...;-)
Önskar dig en härlig höstvecka! Hörde rykten om lite sol i morgon.
Kram, Susanne
Ouu sol är inte fel - håller tummarna för detta:-)
Nej jag har inte sett den ännu men måste nog göra det.. får ta mig en stund ikväll o bara njuta!
Tack för ett bra tips o härlig blogg:-)
kram
Det är intressant hur olika man upplever ett föredrag/föreläsning/kurs.. jag var också i Vårgårda och gick inte därifrån inspirerad.. snarare gick jag därifrån med ett stort frågetecken. Var detta en föreläsning om hur man skapar den personliga naturbilden, eller var detta ett föredrag om föredragshållaren himself???

Jag jämför med när jag några veckor tidigare varit på ett föredrag med med en annan naturfotograf, nämligen Stina Deurell och hennes tankar kring bilden och skapandet sitter fortfarande kvar och inspirerar.

Vad är inspiration.. är det att gå ut och kopiera det föreläsaren visar och pratar om, eller är det att ta med sig tankar, idéer och mixa dom med ens egna skapande för att förhoppningsvis skapa en egen personlig mix?
Svar från susvik 2009-10-26 10:58
Absolut intressant hur olika man uppfattar saker och platser man är på samtidigt. Och oundvikligt! Vi är ju olika, med olika erfarenhet, bagage och mål. Och mycket har man att diskutera då...;-)
Angående din fråga i första stycket, och i sista stycket, så tror jag att det handlar om både och...
Inspirera, marknadsföra sig och dela med sig för att andra ska kunna förstå tanken och känslan för att sedan själv gå vidare och mixa till sitt eget uttryck. Vidare är nog en del av hans marknadsföring att provocera en aning... Och det verkar ju funka ;-)
Skulle önska jag hade varit med på Stina Deurells föreläsning så jag hade varit med dig i den jämförelsen... Nästa gång kanske?
Har du kikat på Terjes bildspel? Vad tyckte du om det?
Tack för dina ord!
Kram, Susanne
Klart du får låna mina ord :-)

Jo det förstår jag att den dimmiga morgonen, väcker mycket skönare minnen, än en gråtung? eftermiddag på en strand.... Du får väl göra ett bildspel som heter "Dimma" ;-)
Kram