En blogg med foton helt enkelt

Torrt och brand...

 

090425 Dag etthundrafemton

Nu har det varit torrt, soligt och varmt nästan hela april. Nej, jag tänker inte klaga, det har varit en fantastisk månad. Har nog aldrig varit med om så mycket sol och värme i april och jag har njutit kopiöst och fotat massor, men det får ju förr eller senare konsekvenser...

Dagens bild skulle kunna bli Torrt i paddocken...

 

...eller... Brandmolnet...

 

Man undrade ju vad det var för konstigt moln som plötsligt tornade upp sig frampå eftermiddagen på en för övrigt nästan overkligt molnfri himmel. Ska det bli åska? Nej det var något konstigt med det där molnet... Ser nästan ut som det brinner... Och så var det ju. Det här molnet är fotograferat några mil från platsen, förmodligen ett par timmar efter att branden upptäcktes.

Vi läste det här sedan: GP-nyheter   och  Brand Ale

Eller GP-TV

Dags för lite regn kanske... Ajj, vad ont det gjorde att skriva det där, men...

Ha det gott! /Susanne

Postat 2009-04-27 17:58 | Läst 4363 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Skogens vårljus

 

090424 Dag etthundrafjorton

Bort från överflödet av ljus och blommor och in i skogens egna vårljus. Ett helt annat, men lika mycket vår...

Dagens bild fredagen den 24 april blir Bofink i  granskog...

 

Eller Lövsprickning...

Någon favorit?

Önskar alla en fantastisk vecka! /Susanne

Postat 2009-04-27 11:16 | Läst 4263 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Svårfångad skönhet

 

090423 Dag etthundratretton

Dagens bild den 23 april blir nog den här...

 

Eller den här...

 

Det blir liksom inte bättre än sådär trots att jag har så mycket storslaget vackert omkring mig. Blommor, dofter och vårkänslor i vartenda hörn av Botaniska trädgården. Byter optik, letar vinklar, kryper på marken och gör mitt allra bästa för att få en bild som sammanfattar den här fantastiska skönhet som bara varar en kort tid. Det går inte!!! Det är för vackert helt enkelt. För storslaget. För... blommigt....! Måste nog upplevas på plats...

Här kommer några försök till. Vilken skulle du valt?

 

 


 

 

Och lite Elegi på slutet....

Ha det gott alla! /Susanne

 

Postat 2009-04-26 19:26 | Läst 4230 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Ett par dagens till

 

090421 och 22... Dag 111 och 112

 

En lite kyligare dag efter all värme. Jacka på igen, men det är ju faktiskt bara april. Vädret har varit helt overkligt den sista tiden och knoppar, blommor och blad kommer i fel ordning.

Dagens bild måndagen den 21 april blir ett litet rönnblad som precis ska till att veckla ut sig, men kanske stannade upp  och frös lite...

Jobbade nattpass och borde sova men tog en lång promenad med hunden istället. Det kändes som värmen var på väg tillbaka. Studerade kråkbärens blomning på nära håll i en barrdoftande skogsbacke vid en liten tjärn, och somnade nästan bland kottar och kråkbärsblommor... En liten rosa värld.

Dagens bild den 22 april Blommande kråkbär...

 

Inte mer spännande än så... Men så härligt att bara få vara på våren.

Ha det gott alla! /Susanne

 

 

Postat 2009-04-26 12:15 | Läst 4231 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Ett helt gäng dagar. Om inspiration och beslutsångest

 

090415, 16, 17, 18, 19 och 20. Dagarna 105, 106, 107, 108, 109 och 110

Ibland är det svårare än annars att välja dagens bild. Det är väl egentligen aldrig särskilt lätt, men ibland är det totalstopp. De där stoppen dyker självklart ofta upp när man är oinspirerad, inte hinner koncentrera sig på fotograferandet och man helt enkelt bara har skit att välja på. Vilket skräp kan man hitta ett litet guldkorn i och vad växer om man sover på saken? Måste jag verkligen lägga ut någon av de här skitdåliga bilderna.
Nej, det måste jag ju inte, men jag har bestämt mig för att slutföra och se vad jag tycker om resultatet när det är färdigt.

Vad som är lite mindre självklart är att jag har ännu mer beslutsångest när jag har massor med BRA bilder att välja på eller är hur inspirerad som helst. Vilken är bäst? Vilka ska ratas… Och tänk om den där fantastiska bilden man valde faller platt om man sover på saken. Man kanske bara var förförd av platsen eller dagen och valde mer med känslan än faktiskt försökte betrakta bilden utifrån.
De här dagarna har det varit stopp och jättesvårt av båda anledningarna. Ena dagen oinspirerad och nästa dag så fantastisk att man bara vill stoppa tiden… All den här värmen i april som får vårkänslor att bubbla och allt vackert man inte får missa att fånga.

Någon som känner igen sig? Eller har något litet tips eller knep, kanske..?

Här kommer i alla fall några ”dagens”
Ingen av dom fångar de dagar som varit på ett bra sätt, men nu får det vara slut med beslutsångest. Ut med dom bara och gå vidare…

Dagens bild 090415 En dag helt utan inspiration, tid eller lust. Och inte en sippa till hade jag tänkt men... Därför ett alternativ.

Eller...

 

Dag 090416 En av de här... Lite mycket sippor, som sagt, så jag har ett alternativ den här dagen också. Men jag älskar de där sipporna! De är liksom symbolen för årets bästa tid och ljus, värme, hopp och frihet. Här en variant softad på plats.

 

Dagens bild 090417 "Nötväckans bo i kastanjen"

 

Dagens bild 090418 "En bit kvar att gå..." Tagen på en fotopromenad efter en mycket trevlig vernissage. En härlig dag!

 

Dagens bild 090419 "Forsärla"

 

Dagens bild 090420 Blir en av de här, eller kanske båda ihop på något sätt...

 

Puh... Hoppas det blev rätt nu ;) !

Ha det gott ute i den förföriska våren alla! Och njut alla stunder ni kan! Spring ut på lunchen! Blunda och känn värmen från solen när du väntar på bussen! Böj dig ner och lukta på en blomma! Fånga den på bild! Och njut....! Vårkramar! /Susanne

Postat 2009-04-23 12:09 | Läst 4151 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
1 2 3 ... 5 Nästa